12 °C Budapest

Vakációzni mentek a percdíjak: kell ennél több?

Pénzcentrum
2007. június 26. 12:00

Nem borzolták túlságosan árváltoztatási lépéseikkel a kedélyeket az internetes telefónia reprezentánsai az elmúlt hetek során, a Pénzcentrum.hu által rendszeresen vizsgált szereplők egyike sem szánta rá magát jelentősebb módosításra a nyár közepén, a hazai telefonálókra így csak a forint árfolyamának változása gyakorolt hatás, igaz ez legalább pozitívat. Az összefoglaló táblázatra tekintve persze megállapíthatjuk, hogy a vizsgált 6 desztinációból 4-re van lehetőségünk teljesen ingyen telefonálni, ennél többet pedig aligha várhatunk...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek. A szegmens úttörője, a Skype minden hálózaton kívüli (SkypeOut) hívás után 0,045 eurós bruttó kapcsolási díjat számít fel.

Összességében elmondható, hogy a magasabb hangminőség mellett érdemes lehet nevesebb szolgáltatót választani azért is, mert ezeknek több felhasználójuk van, így nagyobb eséllyel oldhatunk meg több hívást hálózaton belül, tökéletesen díjmentesen.

A percdíjak jelenlegi szintje mellett nem nehéz megállapítani, hogy a társaságok elsősorban a kiegészítő, díjköteles szolgáltatásaik elfogadtatásától remélhetnek jelentősebb bevételeket. Nem véletlen, hogy a piac úttörője, a Skype lépten-nyomon új funkciókat jelent be, melyeket követői igyekeznek minél hamarabb, esetenként jóval alacsonyabb minőségben lekopírozni. Amint arról korábban beszámoltunk, a Skype hálózatában már arra is van lehetőség, hogy valaki emeltdíjas szolgáltatást nyújtson, melynek díját a hívó fél Skype-kreditjéből a hívott Skype számlájára irányítják át.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?