Újabb rossz hír: duplázódik a vízdíj?

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 08:45

Akár kétszeresére is drágulhat az ivóvíz a következő időszakban, mert a magyarországi vízhálózat sok helyen rendkívül rossz állapotban van, a felújítást pedig állami pénzek helyett magáncégek végezhetik el - írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: a jelenleg érvényes Nemzeti Fejlesztési Tervből kiderül, hogy a kormány nem kezeli fő ügyként az igencsak amortizálódott csőhálózat rekonstrukcióját. Ezért a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke jelezte: lehet a privatizáció a megoldás ebben a helyzetben. Ez akárhogyan is történik, azt jelenti majd, hogy a privatizált cégek minden bizonnyal beépítik a fejlesztés összegét a lakossági díjba, ami miatt "nem utópisztikus az a fenyegetettség, miszerint 50-100 százalékos drágulás következik be". A teljes felújításhoz mintegy ezermilliárd forint kellene.

A lap emlékeztet arra is, hogy a napokban a környezetvédelmi tárca szakállamtitkára egy televíziós műsorban is elismerte: lesz díjnövekedés, melynek mértéke attól függ, hogy milyen beruházásokat kell a vízi közművekben végrehajtani. Jelzése szerint ez eredményezhet 50-100%-os díjnövekedést is.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19