Újabb rossz hír: duplázódik a vízdíj?

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 08:45

Akár kétszeresére is drágulhat az ivóvíz a következő időszakban, mert a magyarországi vízhálózat sok helyen rendkívül rossz állapotban van, a felújítást pedig állami pénzek helyett magáncégek végezhetik el - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lap emlékeztet: a jelenleg érvényes Nemzeti Fejlesztési Tervből kiderül, hogy a kormány nem kezeli fő ügyként az igencsak amortizálódott csőhálózat rekonstrukcióját. Ezért a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke jelezte: lehet a privatizáció a megoldás ebben a helyzetben. Ez akárhogyan is történik, azt jelenti majd, hogy a privatizált cégek minden bizonnyal beépítik a fejlesztés összegét a lakossági díjba, ami miatt "nem utópisztikus az a fenyegetettség, miszerint 50-100 százalékos drágulás következik be". A teljes felújításhoz mintegy ezermilliárd forint kellene.

A lap emlékeztet arra is, hogy a napokban a környezetvédelmi tárca szakállamtitkára egy televíziós műsorban is elismerte: lesz díjnövekedés, melynek mértéke attól függ, hogy milyen beruházásokat kell a vízi közművekben végrehajtani. Jelzése szerint ez eredményezhet 50-100%-os díjnövekedést is.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06