Nyugodt ősz kell és megjönnek a külföldiek

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 10:00

A korábbi években tapasztalható boom után, a tavaly szeptemberi zavargások hatására, érezhetően csökkent a külföldiek érdeklődése Budapest iránt, a főváros turisztikai forgalma a tavalyi évben, 2002 óta először három százalékos visszaesést mutatott.

A BTH Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója, Fekete László a Világgazdaságnak elmondta, hogy az augusztusi hónap már ismét kedvezőnek bizonyult, így elképzelhető, hogy ha az ősz csendes marad, ismét pozitív növekedési ütemmel zárhatják az évet a főváros turisztikai szolgáltatói. Jó jelnek tekinthető az is, hogy a bevételek a forgalomcsökkenés ellenére is elérik a tavalyi évben tapasztalható szintet.

Enyhén optimista hangulatban várják az őszt a Magyar Szállodaszövetség tagjai is. Kovács István szerint az új ferihegyi járatok jót tehetnek Budapestnek, de persze csakis akkor, ha az ősz nyugodt lesz. A szakember szerint üdvözlendő lenne, ha a foglaltsági mutatók javulása mellett lehetőség nyílna arra, hogy a szállodák végre emeljenek nyomott áraikon.

Korántsem ennyire derűlátó a programszervező cégek hangulata, legalábbis ez derül ki Toldi Annamária szavaiból. A Program Centrum vezetője szerint a hazai piacon egyszerre jelentkezik a forgalom visszaesése és a piaci szereplők számának csökkenése.

A piacvezető cég vezetője szerint egyáltalán nem tesz jót a piacnak, hogy több, kevés tapasztalattal rendelkező cég is megjelent a piacon. Toldi Annamária emellett úgy véli, hogy a kulcs Budapest köztisztaságának javításában és a rongálások megfékezésében rejlik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Problémát jelenthet továbbá, hogy a ferihegyi reptér az európai átlagnál magasabb díjjakkal sújtja a légitársaságokat egy személy földi kiszolgálásáért. Ennek jelentősége, hogy egy nemrégiben elkészült felmérés szerint a turisták többsége a repülőjegy ára alapján választja ki a kívánt célpontot. A BAA ígéretet tett arra, hogy ezt a díjat csökkenteni fogja, de a tulajdonosváltás miatt erre mindeddig nem került sor.

Pozitív változás, hogy a Ryanair 7 új járatot indít Budapestről, és a Malév is bővíti kínálatát, így már Spanyolországba is utazhatunk a légitársasággal. Az idelátogató külföldiek között csökkent a németek és a britek dominanciája, míg feltörekvőben vannak a franciák, oroszok, a skandináv országok lakói és a spanyolok. Tehát mindenképpen bizakodásra ad okot a hazai légitársaság lépése is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem