Nyugodt ősz kell és megjönnek a külföldiek

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 10:00

A korábbi években tapasztalható boom után, a tavaly szeptemberi zavargások hatására, érezhetően csökkent a külföldiek érdeklődése Budapest iránt, a főváros turisztikai forgalma a tavalyi évben, 2002 óta először három százalékos visszaesést mutatott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BTH Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója, Fekete László a Világgazdaságnak elmondta, hogy az augusztusi hónap már ismét kedvezőnek bizonyult, így elképzelhető, hogy ha az ősz csendes marad, ismét pozitív növekedési ütemmel zárhatják az évet a főváros turisztikai szolgáltatói. Jó jelnek tekinthető az is, hogy a bevételek a forgalomcsökkenés ellenére is elérik a tavalyi évben tapasztalható szintet.

Enyhén optimista hangulatban várják az őszt a Magyar Szállodaszövetség tagjai is. Kovács István szerint az új ferihegyi járatok jót tehetnek Budapestnek, de persze csakis akkor, ha az ősz nyugodt lesz. A szakember szerint üdvözlendő lenne, ha a foglaltsági mutatók javulása mellett lehetőség nyílna arra, hogy a szállodák végre emeljenek nyomott áraikon.

Korántsem ennyire derűlátó a programszervező cégek hangulata, legalábbis ez derül ki Toldi Annamária szavaiból. A Program Centrum vezetője szerint a hazai piacon egyszerre jelentkezik a forgalom visszaesése és a piaci szereplők számának csökkenése.

A piacvezető cég vezetője szerint egyáltalán nem tesz jót a piacnak, hogy több, kevés tapasztalattal rendelkező cég is megjelent a piacon. Toldi Annamária emellett úgy véli, hogy a kulcs Budapest köztisztaságának javításában és a rongálások megfékezésében rejlik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Problémát jelenthet továbbá, hogy a ferihegyi reptér az európai átlagnál magasabb díjjakkal sújtja a légitársaságokat egy személy földi kiszolgálásáért. Ennek jelentősége, hogy egy nemrégiben elkészült felmérés szerint a turisták többsége a repülőjegy ára alapján választja ki a kívánt célpontot. A BAA ígéretet tett arra, hogy ezt a díjat csökkenteni fogja, de a tulajdonosváltás miatt erre mindeddig nem került sor.

Pozitív változás, hogy a Ryanair 7 új járatot indít Budapestről, és a Malév is bővíti kínálatát, így már Spanyolországba is utazhatunk a légitársasággal. Az idelátogató külföldiek között csökkent a németek és a britek dominanciája, míg feltörekvőben vannak a franciák, oroszok, a skandináv országok lakói és a spanyolok. Tehát mindenképpen bizakodásra ad okot a hazai légitársaság lépése is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07