Jéghotel: a luxusszálloda már nem is elég...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 10:00

Ha arra gondolunk, hogy mínusz 5 fokban, egy rénszarvasbőrön kellene aludni, valószínűleg sok mindenkit kiráz a hideg. Ennek ellenére szép számmal akadnak olyanok, akik fizetnek is azért, hogy egy jéghotelben aludhassanak...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az első 60 négyzetméteres iglu 1989-ben épült fel, és a szobrászok kiállító teremnek szánták. Viszont néhány turista ott töltötte az éjszakát, és meglepően jól érezték magukat, aminek köszönhetően egy évvel később már meg is épült Svédországban az első jéghotel.

Minden évben egyre több az érdeklődő, így idén már 6-7 ezer négyzetméteren, összesen 80 szobával várják a fagyoskodni vágyókat. Aggódni nem kell, a hideg ellenére még senki nem fagyott meg, köszönhetően a hőt tartó hálózsáknak, és a rénszarvasbőröknek. A különleges alváson kívül az idelátogatók számos program közül választhatnak, mint a kutya-, illetve rénszarvastúrák, vagy a jégszínház előadásai.

A fagyos szálloda érdekessége, hogy konferenciákat és esküvőket is előszeretettel tartanak itt. Ezen a télen december 7 és április 20 között lesz látogatható a szálloda, ugyanis minden évben újra kell építeni. Az árak személyenként közel 38 500 forintról indulnak.

De nem Svédországban van az egyetlen ilyen hotel, az ezredfordulón már Norvégiában is építettek, 2005-ben pedig Romániában nyitotta meg a kapuit egy 8 szobás hotel. Ezen kívül Finnországban, és Kanadában is találkozhatunk már jégből készült szállodákkal, viszont a nagy érdeklődésre tekintettel, érdemes már hónapokkal korábban szobát foglalni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06