1 °C Budapest

Jéghotel: a luxusszálloda már nem is elég...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 10:00

Ha arra gondolunk, hogy mínusz 5 fokban, egy rénszarvasbőrön kellene aludni, valószínűleg sok mindenkit kiráz a hideg. Ennek ellenére szép számmal akadnak olyanok, akik fizetnek is azért, hogy egy jéghotelben aludhassanak...

Az első 60 négyzetméteres iglu 1989-ben épült fel, és a szobrászok kiállító teremnek szánták. Viszont néhány turista ott töltötte az éjszakát, és meglepően jól érezték magukat, aminek köszönhetően egy évvel később már meg is épült Svédországban az első jéghotel.

Minden évben egyre több az érdeklődő, így idén már 6-7 ezer négyzetméteren, összesen 80 szobával várják a fagyoskodni vágyókat. Aggódni nem kell, a hideg ellenére még senki nem fagyott meg, köszönhetően a hőt tartó hálózsáknak, és a rénszarvasbőröknek. A különleges alváson kívül az idelátogatók számos program közül választhatnak, mint a kutya-, illetve rénszarvastúrák, vagy a jégszínház előadásai.

A fagyos szálloda érdekessége, hogy konferenciákat és esküvőket is előszeretettel tartanak itt. Ezen a télen december 7 és április 20 között lesz látogatható a szálloda, ugyanis minden évben újra kell építeni. Az árak személyenként közel 38 500 forintról indulnak.

De nem Svédországban van az egyetlen ilyen hotel, az ezredfordulón már Norvégiában is építettek, 2005-ben pedig Romániában nyitotta meg a kapuit egy 8 szobás hotel. Ezen kívül Finnországban, és Kanadában is találkozhatunk már jégből készült szállodákkal, viszont a nagy érdeklődésre tekintettel, érdemes már hónapokkal korábban szobát foglalni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?