15 °C Budapest

Szerencsejáték: Macao vs. Las Vegas

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 14:00

Új vetélytársra talált Las Vegas a szerencsejátékok terén. Úgy tűnik Macao kezd egyre közelebb kerülni az egyeduralkodó Las Vegas-hoz a szerencsejáték turizmus terén. Az új szállodák és kaszinók csak úgy nőnek ki a földből, csalogatva a játékra vágyó közönséget.

A 2,4 milliárd dollárból épített Venetian Macao Szállodakomplexum kedden nyitja meg kapuit a közönség előtt. A játékgépekkel, kártyaasztalokkal teli kaszinója háromszor akkora, mint Las Vegas legnagyobb kaszinója. A 15 ezer ülőhellyel rendelkező sportaréna vetekszik a Madison Square Gardennel, és emellett egy hatalmas konferenciaközpont, bevásárlóközpont, 3 három csatorna gondolákkal került kialakításra.

De ami a legmeglepőbb, hogy a tervezett 14 létesítményből megépült első komplexumot a Las Vegas Sands Vállalat építtette. A tervek megvalósítása után számos luxusszálloda, kaszinó, bár és étterem kap helyet Macao-n, az építkezések előre láthatóan összesen 10-12 milliárd dollárba kerülnek.

Kína már eddig is számos területen múlta felül az Egyesült Államokat, és most a szerencsejáték van terítéken. A legfőbb ok természetesen a pénz. Amikor egy korábban épült komplexum, a Sands Macao megnyitott, az első évben visszahozta az építés költségeit. Mivel Kínában illegális a szerencsejáték, az új macaoi szerencsejáték központ bevételei közelítenek Las Vegashoz. Számos környező országból, és a világ más országából is tömegével érkeznek a játékra vágyó vendégek.

Eddig 4,8 ezer 5 csillagos, és 4 ezer 4 csillagos szállodai szoba áll a vendégek rendelkezésére, de a közeljövőben megvalósuló projektek után további 2,5 ezer 5 csillagos, és 17,5 ezer 4 csillagos lakosztályt lehet majd igénybe venni.

De jelenleg még problémát jelent, hogy az átlagos szerencsejátékos Macao-n csak napi turista Hong Kongból, vagy a környező Kínai városokból, és átlagosan 1,26 napot töltenek itt, a Las Vegasban töltött átlag 3,4 nappal szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Las Vegas előnye még egyelőre, hogy a bevételek nemcsak a szerencsejátékból származnak, miközben Macao-n nem nagyon van más, nem játékhoz kötődő elfoglaltság. Ennek változtatása érdekében olyan programokat is próbálnak szervezni, ami miatt azok a turisták is idelátogatnak, akiket nem érdekel a szerencsejáték. Ilyen többek között a nemsokára megrendezésre kerülő teniszmeccs Pete Sampras és Roger Federer között, amire a jegyek kevesebb mint egy nap alatt elkeltek.

A hosszú távú siker azon is múlik, hogy a kormány hogyan tudja javítani a sokszor nem túl jó közbiztonságot, hogy ne legyenek zavargások, illetve vissza tudják szorítani az erőszakot, és a helyi bandák bomlasztó tevékenységét. A kormány másik nagy feladata, a tömegek érkezése. Jelenleg nem képest a közlekedés a várt turistákat befogadni, vagyis szélesíteni kell az utazási lehetőségeket is.

A fentieket tekintve Macao egyelőre nagyon jól halad afelé, hogy átvegye a vezetést a szerencsejátékokból származó bevételek terén, de sok mindenben fejlődnie kell, hogy valóban versenytársa legyen a híres Las Vegasnak.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm