Szerencsejáték: Macao vs. Las Vegas

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 14:00

Új vetélytársra talált Las Vegas a szerencsejátékok terén. Úgy tűnik Macao kezd egyre közelebb kerülni az egyeduralkodó Las Vegas-hoz a szerencsejáték turizmus terén. Az új szállodák és kaszinók csak úgy nőnek ki a földből, csalogatva a játékra vágyó közönséget.

A 2,4 milliárd dollárból épített Venetian Macao Szállodakomplexum kedden nyitja meg kapuit a közönség előtt. A játékgépekkel, kártyaasztalokkal teli kaszinója háromszor akkora, mint Las Vegas legnagyobb kaszinója. A 15 ezer ülőhellyel rendelkező sportaréna vetekszik a Madison Square Gardennel, és emellett egy hatalmas konferenciaközpont, bevásárlóközpont, 3 három csatorna gondolákkal került kialakításra.

De ami a legmeglepőbb, hogy a tervezett 14 létesítményből megépült első komplexumot a Las Vegas Sands Vállalat építtette. A tervek megvalósítása után számos luxusszálloda, kaszinó, bár és étterem kap helyet Macao-n, az építkezések előre láthatóan összesen 10-12 milliárd dollárba kerülnek.

Kína már eddig is számos területen múlta felül az Egyesült Államokat, és most a szerencsejáték van terítéken. A legfőbb ok természetesen a pénz. Amikor egy korábban épült komplexum, a Sands Macao megnyitott, az első évben visszahozta az építés költségeit. Mivel Kínában illegális a szerencsejáték, az új macaoi szerencsejáték központ bevételei közelítenek Las Vegashoz. Számos környező országból, és a világ más országából is tömegével érkeznek a játékra vágyó vendégek.

Eddig 4,8 ezer 5 csillagos, és 4 ezer 4 csillagos szállodai szoba áll a vendégek rendelkezésére, de a közeljövőben megvalósuló projektek után további 2,5 ezer 5 csillagos, és 17,5 ezer 4 csillagos lakosztályt lehet majd igénybe venni.

De jelenleg még problémát jelent, hogy az átlagos szerencsejátékos Macao-n csak napi turista Hong Kongból, vagy a környező Kínai városokból, és átlagosan 1,26 napot töltenek itt, a Las Vegasban töltött átlag 3,4 nappal szemben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Las Vegas előnye még egyelőre, hogy a bevételek nemcsak a szerencsejátékból származnak, miközben Macao-n nem nagyon van más, nem játékhoz kötődő elfoglaltság. Ennek változtatása érdekében olyan programokat is próbálnak szervezni, ami miatt azok a turisták is idelátogatnak, akiket nem érdekel a szerencsejáték. Ilyen többek között a nemsokára megrendezésre kerülő teniszmeccs Pete Sampras és Roger Federer között, amire a jegyek kevesebb mint egy nap alatt elkeltek.

A hosszú távú siker azon is múlik, hogy a kormány hogyan tudja javítani a sokszor nem túl jó közbiztonságot, hogy ne legyenek zavargások, illetve vissza tudják szorítani az erőszakot, és a helyi bandák bomlasztó tevékenységét. A kormány másik nagy feladata, a tömegek érkezése. Jelenleg nem képest a közlekedés a várt turistákat befogadni, vagyis szélesíteni kell az utazási lehetőségeket is.

A fentieket tekintve Macao egyelőre nagyon jól halad afelé, hogy átvegye a vezetést a szerencsejátékokból származó bevételek terén, de sok mindenben fejlődnie kell, hogy valóban versenytársa legyen a híres Las Vegasnak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm