11 °C Budapest

Szerencsejáték: Macao vs. Las Vegas

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 14:00

Új vetélytársra talált Las Vegas a szerencsejátékok terén. Úgy tűnik Macao kezd egyre közelebb kerülni az egyeduralkodó Las Vegas-hoz a szerencsejáték turizmus terén. Az új szállodák és kaszinók csak úgy nőnek ki a földből, csalogatva a játékra vágyó közönséget.

A 2,4 milliárd dollárból épített Venetian Macao Szállodakomplexum kedden nyitja meg kapuit a közönség előtt. A játékgépekkel, kártyaasztalokkal teli kaszinója háromszor akkora, mint Las Vegas legnagyobb kaszinója. A 15 ezer ülőhellyel rendelkező sportaréna vetekszik a Madison Square Gardennel, és emellett egy hatalmas konferenciaközpont, bevásárlóközpont, 3 három csatorna gondolákkal került kialakításra.

De ami a legmeglepőbb, hogy a tervezett 14 létesítményből megépült első komplexumot a Las Vegas Sands Vállalat építtette. A tervek megvalósítása után számos luxusszálloda, kaszinó, bár és étterem kap helyet Macao-n, az építkezések előre láthatóan összesen 10-12 milliárd dollárba kerülnek.

Kína már eddig is számos területen múlta felül az Egyesült Államokat, és most a szerencsejáték van terítéken. A legfőbb ok természetesen a pénz. Amikor egy korábban épült komplexum, a Sands Macao megnyitott, az első évben visszahozta az építés költségeit. Mivel Kínában illegális a szerencsejáték, az új macaoi szerencsejáték központ bevételei közelítenek Las Vegashoz. Számos környező országból, és a világ más országából is tömegével érkeznek a játékra vágyó vendégek.

Eddig 4,8 ezer 5 csillagos, és 4 ezer 4 csillagos szállodai szoba áll a vendégek rendelkezésére, de a közeljövőben megvalósuló projektek után további 2,5 ezer 5 csillagos, és 17,5 ezer 4 csillagos lakosztályt lehet majd igénybe venni.

De jelenleg még problémát jelent, hogy az átlagos szerencsejátékos Macao-n csak napi turista Hong Kongból, vagy a környező Kínai városokból, és átlagosan 1,26 napot töltenek itt, a Las Vegasban töltött átlag 3,4 nappal szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Las Vegas előnye még egyelőre, hogy a bevételek nemcsak a szerencsejátékból származnak, miközben Macao-n nem nagyon van más, nem játékhoz kötődő elfoglaltság. Ennek változtatása érdekében olyan programokat is próbálnak szervezni, ami miatt azok a turisták is idelátogatnak, akiket nem érdekel a szerencsejáték. Ilyen többek között a nemsokára megrendezésre kerülő teniszmeccs Pete Sampras és Roger Federer között, amire a jegyek kevesebb mint egy nap alatt elkeltek.

A hosszú távú siker azon is múlik, hogy a kormány hogyan tudja javítani a sokszor nem túl jó közbiztonságot, hogy ne legyenek zavargások, illetve vissza tudják szorítani az erőszakot, és a helyi bandák bomlasztó tevékenységét. A kormány másik nagy feladata, a tömegek érkezése. Jelenleg nem képest a közlekedés a várt turistákat befogadni, vagyis szélesíteni kell az utazási lehetőségeket is.

A fentieket tekintve Macao egyelőre nagyon jól halad afelé, hogy átvegye a vezetést a szerencsejátékokból származó bevételek terén, de sok mindenben fejlődnie kell, hogy valóban versenytársa legyen a híres Las Vegasnak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 4. 08:59
Újra összegyűlnek Budapesten a magyar televíziózás képviselői, hogy ünnepélyes díjátadó gálaesten ün...
Buxelliott  |  2024. március 4. 08:55
A hagyományos értelemben (nem elliotti) ék hozta a várakozást, az ék ideális célára teljesült. Ellio...
Holdblog  |  2024. március 4. 08:22
A nagy tőzsdei eszközosztályok közül már jó ideje a kriptodevizák és az amerikai megatech-papírok sz...
Bankmonitor  |  2024. március 3. 10:23
A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pé...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem