10 °C Budapest

Többet utazunk, mint egy éve, többet is költünk

Pénzcentrum
2007. augusztus 22. 09:40

2007 első félévében 7 százalékkal több külföldi turista látogatta meg hazánkat, mint egy évvel korábban. Mi is többet utazunk külföldre, összesen 7,9 millió alkalommal, ez 4 százalékkal haladja meg a 2006. első félévi adatokat - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

A külföldről érkezők összesen 402 milliárd forintot költöttek hazánkban, míg mi 236 milliárd forinttal könnyítettük meg pénztárcánkat a nyaralás alatt. Az egyenleg így 166 milliárd forint, amely 48 milliárd forinttal jelent kevesebbet az egy évvel korábbinál, ennek romlása a KSH szerint leginkább a külföldre utazók költekezése megemelkedésének róható fel.

A Magyarországra érkező külföldiek számának emelkedésében az egy napos utazások játszották a döntő szerepet, ebben 10 százalékos növekedés volt tapasztalható. Ezzel szemben a több napra maradó külföldiek száma 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Tavalyhoz képest többen érkeztek Lengyelországból és Csehországból, míg Nagy-Britanniából, Ukrajnából és Szlovéniából kevesebben.


A külföldiek által leginkább kedvelt régió továbbra is Budapest, valamint Nyugat-Dunántúl. A kedvelt célpont, a Balaton részesedése is emelkedett.


Az év első félévében 7,9 millió alkalommal utaztunk külföldre, javarészt egy napra. Ezen utazások fele vásárlási céllal valósult meg, a többnapos utak esetében ez az arány már jóval kevesebb. A turisztikai motivációjú utazások az egynapos utazásoknak csak 29%-át képviselték, míg a többnapos utazások 81%-át, azaz a túlnyomó többséget. Jelentős volt a munkavégzés célú kiutazások aránya az egynapos utazásokon belül (17%), de még a többnaposak esetében is csaknem 13%-ot ért el a KSH adatai szerint.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm