14 °C Budapest

Szolgáltató-váltás: történik végre valami?

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 16:00

Az amerikai mobilpiacon 2008-ra tervezett új szabályozások aratni fognak a felhasználók körében, felrázzák a szolgáltatói kört, és remélhetőleg katasztrófa helyzetek kezelése során is előrelépést jelentenek.

A Központi Kommunikációs Bizottság (FCC) legújabb határozata komoly változásokat indít el az amerikai mobiltelefonok piacán. A rádióhullámok értékesítése, a felhasználók lehetőségének növelése a szolgáltató váltás terén, és az internetre való csatlakozás telefonon keresztül alkotta a legjelentősebb kérdéseket a döntésben.

Eddig az amerikai mobilpiacon az volt a gyakorlat, hogy ha valaki szolgáltatót akart váltani, minden egyes alkalommal új készüléket kellett vásárolnia. Ez jelentősen csökkentette a versenyt a szolgáltatói piacon. Az internet elérhetőségének lehetősége telefonon keresztül pedig az Európai országokhoz, és Japánhoz viszonyítva szinte jelentéktelen. A szolgáltatók kevesebb mint felénél van lehetőség ilyen opcióra.

Az új szabályok bevezetésének köszönhetően számos változás következik be az amerikai piacon, januártól a felhasználók megválaszthatják a hálózatot, szolgáltatót válthatnak új készülés vásárlása nélkül, és egy egységes nemzeti szélessávú hálózat bevezetésével biztosítva lesz az internet bármilyen szolgáltatótól történő elérése is mobilon keresztül.

Ezek az új szabályok kimozdíthatják az amerikai piacot az eddigi kötött rendszer keretei közül, és nemzeti szinten is számos előnye lesz, mivel javulna a kommunikáció krízishelyzetek esetén a mentők, tűzoltók, rendőrség között, akik eddig különböző kommunikációs eszközöket használtak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A különböző eszközök használatából adódó problémák már a 2001 szeptember 11-i terrortámadás, és a 2005-ös New Orleans-i árvíz során is kerültek elő. Vagyis a januárban bevezetésre kerülő új szabályok nemcsak a fogyasztók érdekeit fogják szolgálni, hanem nemzeti szinten is megoldást jelenthetnek a katasztrófa helyzetek korrekt és összehangolt kezelésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?