Szolgáltató-váltás: történik végre valami?

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 16:00

Az amerikai mobilpiacon 2008-ra tervezett új szabályozások aratni fognak a felhasználók körében, felrázzák a szolgáltatói kört, és remélhetőleg katasztrófa helyzetek kezelése során is előrelépést jelentenek.

A Központi Kommunikációs Bizottság (FCC) legújabb határozata komoly változásokat indít el az amerikai mobiltelefonok piacán. A rádióhullámok értékesítése, a felhasználók lehetőségének növelése a szolgáltató váltás terén, és az internetre való csatlakozás telefonon keresztül alkotta a legjelentősebb kérdéseket a döntésben.

Eddig az amerikai mobilpiacon az volt a gyakorlat, hogy ha valaki szolgáltatót akart váltani, minden egyes alkalommal új készüléket kellett vásárolnia. Ez jelentősen csökkentette a versenyt a szolgáltatói piacon. Az internet elérhetőségének lehetősége telefonon keresztül pedig az Európai országokhoz, és Japánhoz viszonyítva szinte jelentéktelen. A szolgáltatók kevesebb mint felénél van lehetőség ilyen opcióra.

Az új szabályok bevezetésének köszönhetően számos változás következik be az amerikai piacon, januártól a felhasználók megválaszthatják a hálózatot, szolgáltatót válthatnak új készülés vásárlása nélkül, és egy egységes nemzeti szélessávú hálózat bevezetésével biztosítva lesz az internet bármilyen szolgáltatótól történő elérése is mobilon keresztül.

Ezek az új szabályok kimozdíthatják az amerikai piacot az eddigi kötött rendszer keretei közül, és nemzeti szinten is számos előnye lesz, mivel javulna a kommunikáció krízishelyzetek esetén a mentők, tűzoltók, rendőrség között, akik eddig különböző kommunikációs eszközöket használtak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A különböző eszközök használatából adódó problémák már a 2001 szeptember 11-i terrortámadás, és a 2005-ös New Orleans-i árvíz során is kerültek elő. Vagyis a januárban bevezetésre kerülő új szabályok nemcsak a fogyasztók érdekeit fogják szolgálni, hanem nemzeti szinten is megoldást jelenthetnek a katasztrófa helyzetek korrekt és összehangolt kezelésére.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?