Elárasztanak a kéretlen ajánlatok - a mobilod is célponttá vált

Pénzcentrum
2007. május 17. 15:00

Bár a marketing céljai nem változnak, a technológia fejlődése folyamatosan új eszközzel látja el a marketinges szakembereket, akik így egyre növekvő számú fórumon próbálják a fogyasztókhoz eljuttatni üzenetüket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A televízió és az Internet után most újabb képernyő meghódítására készülnek a reklámok: az AOL legújabb tervei szerint a mobil reklámozási piac mérete 5 éven belül elérheti az 5 milliárd dollárt.

A reklámok "mobiltelefon kijelzőkre való vitele" logikus lépésnek tűnik, de vajon tényleges sikeresek lesznek ezek az üzenetek, a szakértők egy része kétségbe vonja a mobil hirdetések hatékonyságát.

A legfontosabb ellenérvként a fogyasztók mobiltelefonjaikhoz való viszonyulását szokták felhozni, a szakértők szerint a mobiltelefonok szorosan kapcsolódnak a magánéletünkhöz, és nem általában nem vesszük szívesen ha előzetes engedély nélkül "zaklatnak" minket.

Az üzeneteknek ezért lényegre törőnek és figyelemre érdemesnek kell lennie, abban az esetben, ha a szolgáltatók nem tudják kiszűrni a levelesládánkat is elárasztó kéretlen ajánlatokat, a szakérők nem jósolnak nagy jövőt a "harmadik kijelzőt" uraló reklámoknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emellett a szolgáltatóknak technikai problémákkal is meg kell küzdeniük: a jelenleg alkalmazott bannerek nem alkalmasak a mobil kijelzőkön való megjelenítésre, a keresés alapú reklámok esetében pedig gondot jelent, hogy a mobiltelefonok esetében alkalmazott keresőmotor még fejlesztésre szorul.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?