4 °C Budapest

Elárasztanak a kéretlen ajánlatok - a mobilod is célponttá vált

Pénzcentrum
2007. május 17. 15:00

Bár a marketing céljai nem változnak, a technológia fejlődése folyamatosan új eszközzel látja el a marketinges szakembereket, akik így egyre növekvő számú fórumon próbálják a fogyasztókhoz eljuttatni üzenetüket.

A televízió és az Internet után most újabb képernyő meghódítására készülnek a reklámok: az AOL legújabb tervei szerint a mobil reklámozási piac mérete 5 éven belül elérheti az 5 milliárd dollárt.

A reklámok "mobiltelefon kijelzőkre való vitele" logikus lépésnek tűnik, de vajon tényleges sikeresek lesznek ezek az üzenetek, a szakértők egy része kétségbe vonja a mobil hirdetések hatékonyságát.

A legfontosabb ellenérvként a fogyasztók mobiltelefonjaikhoz való viszonyulását szokták felhozni, a szakértők szerint a mobiltelefonok szorosan kapcsolódnak a magánéletünkhöz, és nem általában nem vesszük szívesen ha előzetes engedély nélkül "zaklatnak" minket.

Az üzeneteknek ezért lényegre törőnek és figyelemre érdemesnek kell lennie, abban az esetben, ha a szolgáltatók nem tudják kiszűrni a levelesládánkat is elárasztó kéretlen ajánlatokat, a szakérők nem jósolnak nagy jövőt a "harmadik kijelzőt" uraló reklámoknak.

Emellett a szolgáltatóknak technikai problémákkal is meg kell küzdeniük: a jelenleg alkalmazott bannerek nem alkalmasak a mobil kijelzőkön való megjelenítésre, a keresés alapú reklámok esetében pedig gondot jelent, hogy a mobiltelefonok esetében alkalmazott keresőmotor még fejlesztésre szorul.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?