29 °C Budapest

Sátorkölcsönzés az életminőség javítására

Pénzcentrum
2007. június 18. 09:00

Az idei év során eddig mintegy 15 milliárd forintért vásároltak a cégek alkalmazottaiknak üdülési csekket, melyet a legtöbben még mindig "klasszikus üdülésre" váltanak be - olvasható a Népszabadságban.

Emellett egyre többen váltják be az utalványokat pihenést célzó kikapcsolódásra, kulturális, sport- és szabadidős szolgáltatásokra, valamint egészségmegőrzést és betegségmegelőzést célzó programokra.

Hamarosan két új területen is be lehet váltani az utalványokat¸ belföldi utas- és baleset-biztosításra, valamint szabadidős eszközök (szórakoztató elektronika, sátor, illetve más turisztikai kellékek) kölcsönzésére.

Tárgyalások kezdődtek az Állami Operaház új vezetésével is, hogy az előadásokért is lehessen utalvánnyal fizetni. Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az életminőség javításának eszköze a csekk, amely a mindenkori minimálbérig adó- és járulékmentesen juttatható a dolgozóknak.

Korábban egyébként felmerült, hogy a megváltozott tartalom miatt a csekket szabadidőkártya váltsa fel, az ötletet azonban elvetették, mivel az unióval is egyeztetni kellett volna róla. Végül az a megállapodás született, hogy minden olyan szolgáltatást be lehet vonni a felhasználási körbe, amely az életminőséget javítja. Így tehát felhasználható a csekk fitnesztermekben, uszodákban, teniszstadionokban, gyógyfürdőkben, fogorvosoknál, valamint optikusoknál is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legtöbben a Balaton és Veszprém környéki elfogadóhelyeken váltják be az utalványokat, ezzel szemben Pest és Tolna megyében keveset költenek üdülési szolgáltatásra.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22