11 °C Budapest

Sátorkölcsönzés az életminőség javítására

Pénzcentrum
2007. június 18. 09:00

Az idei év során eddig mintegy 15 milliárd forintért vásároltak a cégek alkalmazottaiknak üdülési csekket, melyet a legtöbben még mindig "klasszikus üdülésre" váltanak be - olvasható a Népszabadságban.

Emellett egyre többen váltják be az utalványokat pihenést célzó kikapcsolódásra, kulturális, sport- és szabadidős szolgáltatásokra, valamint egészségmegőrzést és betegségmegelőzést célzó programokra.

Hamarosan két új területen is be lehet váltani az utalványokat¸ belföldi utas- és baleset-biztosításra, valamint szabadidős eszközök (szórakoztató elektronika, sátor, illetve más turisztikai kellékek) kölcsönzésére.

Tárgyalások kezdődtek az Állami Operaház új vezetésével is, hogy az előadásokért is lehessen utalvánnyal fizetni. Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az életminőség javításának eszköze a csekk, amely a mindenkori minimálbérig adó- és járulékmentesen juttatható a dolgozóknak.

Korábban egyébként felmerült, hogy a megváltozott tartalom miatt a csekket szabadidőkártya váltsa fel, az ötletet azonban elvetették, mivel az unióval is egyeztetni kellett volna róla. Végül az a megállapodás született, hogy minden olyan szolgáltatást be lehet vonni a felhasználási körbe, amely az életminőséget javítja. Így tehát felhasználható a csekk fitnesztermekben, uszodákban, teniszstadionokban, gyógyfürdőkben, fogorvosoknál, valamint optikusoknál is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A legtöbben a Balaton és Veszprém környéki elfogadóhelyeken váltják be az utalványokat, ezzel szemben Pest és Tolna megyében keveset költenek üdülési szolgáltatásra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?