17 °C Budapest

Gépkocsit és biztosítást üdülési csekkel?

Pénzcentrum
2007. április 13. 09:00

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az üdülési csekk felhasználási lehetőségeinek további bővítését tervezi - írja a Napi Gazdaság.

A bővítés oka, hogy a jelenlegi jogszabályban meghatározott hat kategóriába már nem fér bele több szolgáltatás. Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke szerint elképzelhető, hogy a csekkeket használni lehet majd gépkocsi-, sátor-, és síkölcsönzésre, illetve kiterjesztik a felhasználási lehetőséget az utas- és a balesetbiztosítás területére is.

2007 első negyedévében egyébként 254 ezer személy kapott kedvezményes üdülési csekket, ez duplája a 2006-ban tapasztaltaknak. Az MNÜA adatai szerint a munkaadók, valamint a gazdálkodó szervezetek 2007-ben eddig 5,5 milliárd forint értékben vásároltak az utalványokból.

Kiss Péter munkaügyi miniszter reményei szerint a forgalom 2007 végére eléri a 20 milliárd forintot, a kedvezményezettek száma pedig a 800 ezer - egymillió főt. Az MNÜA emellett külön pályázatot ír ki a közeljövőben a szakiskolai tanulók, nyugdíjasok, szociálisan rászorulók mellett a többgyermekes családok részére. Az első ütem keretösszege a tervek szerint 500 millió forint lesz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?