25 °C Budapest

Gépkocsit és biztosítást üdülési csekkel?

Pénzcentrum
2007. április 13. 09:00

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az üdülési csekk felhasználási lehetőségeinek további bővítését tervezi - írja a Napi Gazdaság.

A bővítés oka, hogy a jelenlegi jogszabályban meghatározott hat kategóriába már nem fér bele több szolgáltatás. Karácsony Mihály, az MNÜA elnöke szerint elképzelhető, hogy a csekkeket használni lehet majd gépkocsi-, sátor-, és síkölcsönzésre, illetve kiterjesztik a felhasználási lehetőséget az utas- és a balesetbiztosítás területére is.

2007 első negyedévében egyébként 254 ezer személy kapott kedvezményes üdülési csekket, ez duplája a 2006-ban tapasztaltaknak. Az MNÜA adatai szerint a munkaadók, valamint a gazdálkodó szervezetek 2007-ben eddig 5,5 milliárd forint értékben vásároltak az utalványokból.

Kiss Péter munkaügyi miniszter reményei szerint a forgalom 2007 végére eléri a 20 milliárd forintot, a kedvezményezettek száma pedig a 800 ezer - egymillió főt. Az MNÜA emellett külön pályázatot ír ki a közeljövőben a szakiskolai tanulók, nyugdíjasok, szociálisan rászorulók mellett a többgyermekes családok részére. Az első ütem keretösszege a tervek szerint 500 millió forint lesz.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?