Megmenekülnek a horvátországi nyaralók! Zsebbe kell nyúlni, hogy ne bontsanak...

Pénzcentrum
2007. június 14. 09:00

A horvát építésügyekért és területfejlesztésért felelős szakminiszter tegnap elfogadta a viri önkormányzat által benyújtott rendezési tervet, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy 10 napon belül megkezdődhet az engedély nélkül épült viri ingatlanok legalizálása - írja a Népszabadság.

Mint ismeretes, tavaly 103, többségében magyarok által épített házat bontottak le a szigeten, a példát statuáló lépés után is több ezer olyan ház maradt még Viren, melyet egyértelműen engedély nélkül húztak fel.

A tegnapi miniszteri döntéssel mintegy 9000 ház menekülhet meg. A viri önkormányzat adatai szerint az utóbbi hetek során 4000-en adtak be kérvényt ingatlanuk jogállásának rendezésére, mely procedúra minden bizonnyal évekig is eltart majd.

A tulajdonosokat egy jelentősebb összeg befizetésére is kötelezhetik közműfejlesztési hozzájárulás címén, a jelenlegi víz és csatornarendszer kapacitása ugyanis elégtelen a nyári csúcs kiszolgálásához.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17