3 °C Budapest

Balaton: retro ételek mai árakon

Pénzcentrum
2007. május 30. 09:00

Egy adag leves és főétel a Balatonon átlagosan 9,2, Horvátországban 12,5, az olasz tengerparton 27 euróba kerül - számolt be a Magyar Turizmus Zrt. idei kutatási eredményeiről Szűcs Balázs marketingigazgató.

A balatoniakat összevetve az európai tengerpartok és tavak áraival, arra a megállapításra jutottak, hogy a magyar tenger szállásdíjai és a vendéglátó szolgáltatások árai alacsonyabbak, mint az európai versenytársak átlagárai. Kicsit olcsóbb itthon nyaralni, mint a horvát tengerparton, hasonló árú szolgáltatásokhoz lehet jutni Törökországban vagy Portugáliában, de a távoli célpontokat magasabb utazási költségek is terhelik.

A turisztikai szakemberek egybehangzóan állítják: egyre több minőségi szálláshely, szórakozási és sportolási lehetőség várja a vendégeket. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a Balatonhoz rendszeresen visszatérő magyar vendégek aránya.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?