-2 °C Budapest

Felháborító BKV-bírság: a jogszabály sem véd meg?

Pénzcentrum
2007. június 11. 08:30

A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője szerint nem törvénysértő az otthonfelejtett bérletek után június 1-jétől 2500 Ft-ra megemelt pótdíj mértéke. A díjtétel ezzel a 7350 Ft-os bérlet harmada lett, mellyel sokak szerint nem a notórius bliccelőket sújtja a közlekedési vállalat, nekik ugyanis még így is megéri vállalni a kockázatot - írja a Népszabadság.

A hivatal vezetője kiemelte, hogy az aránytalanság megállapítása nem tartozik jogkörükbe, emlékeztetett ugyanakkor a tévékészülékek egykori üzembentartási díjával kapcsolatos alkotmánybírósági határozatra, mely kimondta, hogy ha egy szolgáltatásért az egyébként indokoltnál kevesebbet vagy jelképes összeget kell fizetni, akkor ennek elmulasztásakor helye van az aránytalanul nagy büntetésnek.

Emlékezetes, hogy egy kormányrendelet alapján komoly bírsággal kellett számolniuk azoknak, akik nem fizettek. A szankció ugyan sértette a polgári törvénykönyv arányosságra vonatkozó elvét, az alkotmányossági próbát azonban kiállta.

Kérdés persze, hogy mennyire tekinthető jelképesnek a 7350 Ft-os havibérlet ár, a BKV álláspontja szerint azonban ez továbbra sem fedezi a tényleges utazási költségeket.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19