18 °C Budapest

Elektronikus jegy igen, vízibusz nem - Mert álmodni a BKV

Pénzcentrum
2007. június 4. 10:30

Két év múlva elektronikus jeggyel lehet utazni a BKV járatain - ígéri a szolgáltató. Természetesen ehhez még legalább egy sikeres pályázatra is szükség van. De amíg e-jegyre van valami halvány remény addig a fővárosi forgalmat könnyítő vízibusz elindítására már az sincs.

Ismét terítékre került az elektronikus BKV-jegy bevezetése, ám azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen lesz majd az intelligens "szelvény". Az "e-ticketing" kiépítésére szóló pályázatot legkésőbb jövő év elején írják ki, s ha minden jól megy, akkor még abban az évben, de legkésőbb 2009 elején tesztelhetik is. Az intelligens jegyek bevezetésének kezdetét 2009 nyarára kalkulálják a cégnél, először a metrókban és a kis földalattin jelennek meg, s fokozatosan terjesztik majd ki a felszíni járatokra. A földalattivonalakon a plasztikkártya nyitja majd a kapukat, a felszíni megoldás azonban egyelőre tisztázatlan. Azt sem tudni még, hogy pontosan milyen lesz az új "jegy", a kiíró 4-5-féle változatból és külföldi mintákból választja majd ki a budapesti közlekedésbe leginkább illőt . Elképzelhető, hogy olyan rendszert dolgoznak ki, amelynek használatához elő sem kell venni majd a táskából vagy a zsebből az elektronikus kártyát. A változtatás egyik fontos célja az igazságos díjfizetés bevezetése is lenne: a rendszer akkora távolságnak megfelelő viteldíjat vonjon le a feltöltött kártyáról, amekkorát ténylegesen megtett az utas - írja a Népszabadság.
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?