23 °C Budapest

Megbukott a kartellvád - Bizonyítékokat semmisített meg a Minisztérium

Pénzcentrum
2007. május 14. 12:42

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. június 29-én kartell gyanúja miatt versenyfelügyeleti eljárást indított a Synergon Informatikai Nyrt.-vel, a HP Magyarország Kft.-vel és az Atigris Informatika Zrt.-vel szemben. A vizsgálat célja annak tisztázása volt, hogy a vállalkozások a Honvédelmi Minisztérium 2003. évi, 8000 darabos, közbeszerzési eljárás során kiírt MS projektje kapcsán végeztek-e olyan egyeztetéseket, amelyek alkalmasak lennének a verseny korlátozására, a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény megsértésére. A jogsértés gyanúját a GVH birtokában lévő, az eljárás alá vont vállalkozások közötti kommunikációra utaló iratok támasztották alá.

A versenyfelügyeleti eljárás során a GVH megkereste a Honvédelmi Minisztériumot (HM) - mint a közbeszerzési tender kiíróját - annak érdekében, hogy információkat és adatokat nyújtson az eljáráshoz a közbeszerzési eljárás lefolytatása során keletkezett, írott dokumentumok alapján. A HM azonban nem tudott érdemi információkat szolgáltatni a közbeszerzési eljárással kapcsolatban, mert a közbeszerzési eljárásra vonatkozó előírásokat megszegve, az ehhez kapcsolódó iratanyagot a Minisztérium megsemmisítette.

Az eljárás alá vont cégeknél fellelhető dokumentumok - a közbeszerzési kiírás iratanyagának hiányában - nem bizonyultak elegendőnek a feltételezett jogsértés bizonyítására. Mindezek alapján a GVH az eljárást megszüntette.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?