1 °C Budapest

Hazánk dobogós lett a régióban

Pénzcentrum
2007. április 17. 10:30

A Világbank közzé tette 208 országot felölelő fejlettségi elemzését (World Development Indices - WDI) , amely szerint hazánk 2005 során az egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelem (GNI) tekintetében az 56. helyet foglalta el.


A világon a leggazdagabb országnak Luxemburg bizonyult, az Egyesült Államok a második helyre szorult. Az Írországban tapasztalt nagymértékű gazdasági növekedésnek köszönhetően az ország Nagy-Britanniát megelőzve a 8. helyet érte el.

Németország igen csak lecsúszott az élmezőnyből, a 27. helyezést sikerült elérnie, Hong Kong, illetve Szingapúr is megelőzte, több európai országgal együtt, így például Franciaország a 23., Dánia a 11., Hollandia a 15. helyen áll. A kelet-és közép-európai térséget tekintve Szlovénia szerezte meg a legelőkelőbb helyezést (44.), s hazánkat megelőzte Csehország is (49.).

A WDI számai arról tanúskodnak, hogy továbbra is csökkenőben van a szegények aránya a világon, már 1 milliárd fő alá (985 millió fő) esett azoknak a száma, akik napi 1 dollárnál is kevesebből kell, hogy megéljenek. A napi 2 dollárból élők számában is javulás észlelhető, ugyanakkor még mindig a világ népességének 40 százaléka tartozik közéjük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?