3 °C Budapest

Hazánk dobogós lett a régióban

Pénzcentrum
2007. április 17. 10:30

A Világbank közzé tette 208 országot felölelő fejlettségi elemzését (World Development Indices - WDI) , amely szerint hazánk 2005 során az egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelem (GNI) tekintetében az 56. helyet foglalta el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A világon a leggazdagabb országnak Luxemburg bizonyult, az Egyesült Államok a második helyre szorult. Az Írországban tapasztalt nagymértékű gazdasági növekedésnek köszönhetően az ország Nagy-Britanniát megelőzve a 8. helyet érte el.

Németország igen csak lecsúszott az élmezőnyből, a 27. helyezést sikerült elérnie, Hong Kong, illetve Szingapúr is megelőzte, több európai országgal együtt, így például Franciaország a 23., Dánia a 11., Hollandia a 15. helyen áll. A kelet-és közép-európai térséget tekintve Szlovénia szerezte meg a legelőkelőbb helyezést (44.), s hazánkat megelőzte Csehország is (49.).

A WDI számai arról tanúskodnak, hogy továbbra is csökkenőben van a szegények aránya a világon, már 1 milliárd fő alá (985 millió fő) esett azoknak a száma, akik napi 1 dollárnál is kevesebből kell, hogy megéljenek. A napi 2 dollárból élők számában is javulás észlelhető, ugyanakkor még mindig a világ népességének 40 százaléka tartozik közéjük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?