0 °C Budapest

A Sony is beszáll a virtuális világok harcába!

Pénzcentrum
2007. március 12. 06:50

A Sony is szeretne profitálni a közösségi oldalak és virtuális világok népszerűségéből, ugyanis elindítja saját virtuális univerzumát, amely a Home, vagyis Otthon nevet viseli majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ez a 3-D-s játék a Playstation 3 használóit köti majd össze az interneten keresztül. Ezt a világot a játékosok saját maguk építik fel, s a felhasználók el is készíthetik saját karaktereiket. Sőt ruházatot, bútort, játékokat is vásárolhatnak, s a játékos kedvű cyber-szereplők még virtuális lakásaikban videojátékot is játszhatnak, a filmek, zenék nézéséről, hallgatásáról nem is beszélve.

Akinek déja-vu érzése támad, az nem téved, a játék meglehetősen hasonlít a már működő Second Life nevű internetes élet-szimulátorra, amelynek jelenleg mintegy 4,5 millió lakója van. Amiben a Sony játéka különbözni fog a Linden Lab-étől, hogy a Home-ban jóval több és változatosabb videójáték közül választhatnak a bentlakók.

A béta-verzió a tervek szerint áprilisban jelenik majd meg, a hivatalos, végleges verzió pedig ősszel lesz majd letölthető ingyenesen a PlayStation online áruházából. A Sony egy másik virtuális világa a PlayStation felhasználók számára, a LittleBigPlanet (KicsiNagyBolygó), jövő év elején debütál majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06