20 °C Budapest

Nemsokára Európában a PS3 - kellemetlen meglepetés vár a vásárlókra?

Pénzcentrum
2007. március 1. 16:00

Márciusban várhatóan már Európában is kapható lesz a Sony régi-új üdvöskéje a PlayStation3. A digitális eszköz azonban nem teljes valójában érkezik meg majd kontinensünk boltjaiba, az amerikai és japán vásárlóknak eladott PS3-mal szemben, az európai változatból kihagyják majd azt a motort, amely a PS2-re készített játékok lejátszhatóságát biztosítja.

A PlayStation3 európai változatánál ugyanis a Sony szoftveres úton szeretné biztosítani a régi szoftverek kompatibilitását. A folyamat így persze hosszabb, mint a chipes megoldás esetében, a Sony nyilatkozata szerint azonban ez a megoldás jelentősen csökkentheti a PS3 gyártási költségeit.

A frissítések a PlayStation Network-ön keresztül lesznek elérhetőek, és a vállalat szakértője szerint várhatóan körülbelül 1000 program futtatását tudják majd ilyen módon biztosítani. A módszer hátrányát az jelenti az folyamat időigényességén kívül az jelenti, hogy a frissítések eléréséhez Internetkapcsolatra van szükség.

A Sonyt már korábban is rengeteg vád érte a március 23-án piacra kerülő PlayStation3 inkompatibilitásával és rendkívül magas árával kapcsolatban, a gyártók ennek ellenére bizakodnak a termék európai piacokon való sikerességében.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?