15 °C Budapest

Virtuális üzletből milliók - még most sem hiszel a mesékben?

Pénzcentrum
2007. február 19. 16:00

Nem nehéz elképzelni, hogy a szürke hétköznapok mókuskerekéből kitörni vágyók érdekesnek és csábítónak találnak egy olyan programot mint a Second Life, amely ugyan sem nem játék, hisz nincs se győztese, se vesztese, sem nem show (csakis akkor történik valami, ha te cselekszel), mégis egy virtuális világ kapuit nyitja meg a résztvevő előtt.

A Second Life-ban nincsenek előre elkészített karakterek, bárki és bármi lehetsz, ami csak szeretnél lenni, s "kockázat" nélkül megvalósíthatod az álmaidat. Kereskedhetsz, építkezhetsz, ingatlant vásárolhatsz vagy csak szimplán vásárolhatsz, mindezt a kézzel fogható élethez hasonlóan.

Természetesen mindehhez pénz kell, a Second Life világában ez is megvan: a "helyi" valutát Linden Dollárnak hívják és jelenleg 270 Linden Dollárért kaphatunk egy amerikai dollárt.

A virtuális ingóságokért és tárgyakért valós pénzzel való fizetés egyáltalán nem meglepő módon érdekli a cégeket, melyeknek a bevételi forrásokon kívül fontos információforrást jelent a Second Life világa, ahonnan megtudhatják, hogy mekkora kereslet lenne termékeikre, ha a vásárlók valóban azt tehetnének, amit csak akarnak.

Mindezek alapján a Philip Rosedale által megálmodott virtuális világot jogosan tarthatnánk saját világunk rózsaszín szemüvegen keresztül látott másának, ám a képlet nem ennyire egyszerű. A Second Life is komoly problémákkal küszködik, főleg ami a fagyást és a rejtett programhibákat érinti.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?