Virtuális üzletből milliók - még most sem hiszel a mesékben?

Pénzcentrum
2007. február 19. 16:00

Nem nehéz elképzelni, hogy a szürke hétköznapok mókuskerekéből kitörni vágyók érdekesnek és csábítónak találnak egy olyan programot mint a Second Life, amely ugyan sem nem játék, hisz nincs se győztese, se vesztese, sem nem show (csakis akkor történik valami, ha te cselekszel), mégis egy virtuális világ kapuit nyitja meg a résztvevő előtt.

A Second Life-ban nincsenek előre elkészített karakterek, bárki és bármi lehetsz, ami csak szeretnél lenni, s "kockázat" nélkül megvalósíthatod az álmaidat. Kereskedhetsz, építkezhetsz, ingatlant vásárolhatsz vagy csak szimplán vásárolhatsz, mindezt a kézzel fogható élethez hasonlóan.

Természetesen mindehhez pénz kell, a Second Life világában ez is megvan: a "helyi" valutát Linden Dollárnak hívják és jelenleg 270 Linden Dollárért kaphatunk egy amerikai dollárt.

A virtuális ingóságokért és tárgyakért valós pénzzel való fizetés egyáltalán nem meglepő módon érdekli a cégeket, melyeknek a bevételi forrásokon kívül fontos információforrást jelent a Second Life világa, ahonnan megtudhatják, hogy mekkora kereslet lenne termékeikre, ha a vásárlók valóban azt tehetnének, amit csak akarnak.

Mindezek alapján a Philip Rosedale által megálmodott virtuális világot jogosan tarthatnánk saját világunk rózsaszín szemüvegen keresztül látott másának, ám a képlet nem ennyire egyszerű. A Second Life is komoly problémákkal küszködik, főleg ami a fagyást és a rejtett programhibákat érinti.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?