Pofon a MÁV-nak! - Sírjunk vagy nevessünk?

Pénzcentrum
2007. február 28. 10:00

Hangzatos cikkben közli mai számában a Magyar Nemzet, hogy a MÁV első világháború óta fennálló monopóliuma végre megtört, ugyanis újabb szolgáltatók jelentek meg a vasúti személyszállításban. Ez véleményünk szerint erős túlzás, ha jobban megnézzük miről is van szó...

Tény, hogy a Magyar Vasúti Hivatal kiadta az Északerdő Erdőgazdasági Zrt-nek és a Mecseki erdészeti Zrt-nek a térségi vasúti személyszállításra vonatkozó engedélyeket, míg nyolc másik eljárás még folyamatban van.

Ezzel ugyan megkezdődött a személyszállításban is a többszereplős piaci modellre történő átállás, nem árt azonban tudni, hogy a két említett cég évente csak mintegy 300 ezer utast szállít, piaci részesedésük így mindössze 2 ezrelékre tehető.

Az új szolgáltatók megjelenésével kiderülhet persze, hogy gazdaságosak is lehetnek a MÁV által veszteségesnek minősített mellékvonalak, ha térségi vasútként, újfajta üzleti modellben működtetik őket, ettől azonban a fogyasztók túlnyomó többsége ugyanúgy kénytelen elviselni a MÁV olykor felháborító húzásait, szolgáltatási színvonalát...

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25