22 °C Budapest

Drasztikus lépés a MÁV-tól, vége az ingyen utazásnak!

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 09:30

A MÁV-nak évente több milliárd forintjáb kerülnek a bliccelők. Ezt a khelyzetet unta mega társaság és "drasztikus" lépésre szánta el magát, peronkapukat szerelt fel a Nyugati-pályaudvar 1-9 kapuinál.

A legtöbb jegy nélküli utas a főváros környékén, az elővárosi vonatokon utazik, elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. A bliccelők visszaszorítására már korábban is tett egy-két bátortalan kísérletet a MÁV, ekkor a peronokon kérték a jegyvizsgálók a jegyeket a fel- és leszálló utasoktól. Ez a rendszer azonban könnyen kijátszható volt, ezért a MÁV - kísérleti jelleggel - a Nyugati pályaudvarban lezárta az elővárosi vonatokat kiszolgáló peronokat, a kapukhoz pedig jegyvizsgálókat állított. Mivel az itt dolgozókra meglehetős nyomás nehezedik, ezért a munkájukat a fegyveres vasútőrök és diákmunkások is segítik, utóbbiak azonban jegyet nem adnak ki, csupán az érvényes jegyeket ellenőrzik.

Atovábbiakban a többi elővárosi pályaudvaron, így a Keletiben, a Déliben és Köbánya-Kispesten is felépítenek ilyen kapukat, amelyek kialakításához spanyol, francia és török mintákat vettek alapul.

A Nyugatiban a kilenc elővárosi peron körbekordonozása 35 millió forintba került, és a tervek szerint havonta négymillió forint bevételt hoz majd, amelyet az utazási komfort növelésére tud fordítani a társaság .

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez a fajta megoldás azonban a kisforgalmú állomásokon nem volna gazdaságos. A megoldást az elektronikus jegyek jelenthetik majd.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 21. csütörtök
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM