Drasztikus lépés a MÁV-tól, vége az ingyen utazásnak!

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 09:30

A MÁV-nak évente több milliárd forintjáb kerülnek a bliccelők. Ezt a khelyzetet unta mega társaság és "drasztikus" lépésre szánta el magát, peronkapukat szerelt fel a Nyugati-pályaudvar 1-9 kapuinál.

A legtöbb jegy nélküli utas a főváros környékén, az elővárosi vonatokon utazik, elsősorban a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. A bliccelők visszaszorítására már korábban is tett egy-két bátortalan kísérletet a MÁV, ekkor a peronokon kérték a jegyvizsgálók a jegyeket a fel- és leszálló utasoktól. Ez a rendszer azonban könnyen kijátszható volt, ezért a MÁV - kísérleti jelleggel - a Nyugati pályaudvarban lezárta az elővárosi vonatokat kiszolgáló peronokat, a kapukhoz pedig jegyvizsgálókat állított. Mivel az itt dolgozókra meglehetős nyomás nehezedik, ezért a munkájukat a fegyveres vasútőrök és diákmunkások is segítik, utóbbiak azonban jegyet nem adnak ki, csupán az érvényes jegyeket ellenőrzik.

Atovábbiakban a többi elővárosi pályaudvaron, így a Keletiben, a Déliben és Köbánya-Kispesten is felépítenek ilyen kapukat, amelyek kialakításához spanyol, francia és török mintákat vettek alapul.

A Nyugatiban a kilenc elővárosi peron körbekordonozása 35 millió forintba került, és a tervek szerint havonta négymillió forint bevételt hoz majd, amelyet az utazási komfort növelésére tud fordítani a társaság .

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez a fajta megoldás azonban a kisforgalmú állomásokon nem volna gazdaságos. A megoldást az elektronikus jegyek jelenthetik majd.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?