Botrányos MÁV-akció! Az adófizetők pénzét szórják...

Pénzcentrum
2006. november 16. 10:00

A Rossman-lánc közreműködésével lebonyolított augusztusi kedvezményes jegyértékesítési akciót akár sikerként is elkönyvelhetné a MÁV, ha csak az értékesített darabszámot vennénk alapul, az érem másik oldala azonban már korántsem ilyen fényes!

161 drogériában 799 forintért volt megvásárolható a vonatjegy, melyből egyetlen hónap alatt a tervezett harmincezer négyszerese fogyott - írja a Népszabadság. Az akciót kitervelő szakemberek könnyen lehet, hogy elismerés helyett fegyelmit kapnak, az ügyben ugyanis belső vizsgálat indult.

A nagy kérdés persze az, milyen mérleggel is zárta az akciós időszakot az állami cég! Könnyű persze fagyit árulni 20 fillérért, aztán kiplakátolni, hogy mennyivel több fogyott a vártnál, gazdaságilag racionálisan felépített akciót kivitelezni azonban már jóval nehezebb. Ez utóbbi az a műfaj, amivel a vasúttársaságnál meg sem próbálkoztak (talán jobb is...), pénzügyi és jogi előkészületek ugyanis a lap információi szerint nem előzték meg az akciót, sőt az akcióról a cég menedzsmentje nem is tárgyalt!

A Rossmann állítólag 710 forintért vásárolta meg a MÁV-tól a 799 Ft-os akciós jegyeket, melyekkel kapcsolatban további probléma, hogy azokra a vonatokra is fel lehetett használni őket, melyekkel egyébként nem volt kihasználtságbeli probléma. A 799 Ft-os jegyekkel akár Debrecen és Szombathely között is lehetett utazni, ahol a hivatalos díjszabás 3,700 Ft, a vasúttársaság így összességében szépet bukhatott az akción...

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?