Botrányos MÁV-akció! Az adófizetők pénzét szórják...

Pénzcentrum
2006. november 16. 10:00

A Rossman-lánc közreműködésével lebonyolított augusztusi kedvezményes jegyértékesítési akciót akár sikerként is elkönyvelhetné a MÁV, ha csak az értékesített darabszámot vennénk alapul, az érem másik oldala azonban már korántsem ilyen fényes!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

161 drogériában 799 forintért volt megvásárolható a vonatjegy, melyből egyetlen hónap alatt a tervezett harmincezer négyszerese fogyott - írja a Népszabadság. Az akciót kitervelő szakemberek könnyen lehet, hogy elismerés helyett fegyelmit kapnak, az ügyben ugyanis belső vizsgálat indult.

A nagy kérdés persze az, milyen mérleggel is zárta az akciós időszakot az állami cég! Könnyű persze fagyit árulni 20 fillérért, aztán kiplakátolni, hogy mennyivel több fogyott a vártnál, gazdaságilag racionálisan felépített akciót kivitelezni azonban már jóval nehezebb. Ez utóbbi az a műfaj, amivel a vasúttársaságnál meg sem próbálkoztak (talán jobb is...), pénzügyi és jogi előkészületek ugyanis a lap információi szerint nem előzték meg az akciót, sőt az akcióról a cég menedzsmentje nem is tárgyalt!

A Rossmann állítólag 710 forintért vásárolta meg a MÁV-tól a 799 Ft-os akciós jegyeket, melyekkel kapcsolatban további probléma, hogy azokra a vonatokra is fel lehetett használni őket, melyekkel egyébként nem volt kihasználtságbeli probléma. A 799 Ft-os jegyekkel akár Debrecen és Szombathely között is lehetett utazni, ahol a hivatalos díjszabás 3,700 Ft, a vasúttársaság így összességében szépet bukhatott az akción...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07