29 °C Budapest

Botrányos MÁV-akció! Az adófizetők pénzét szórják...

Pénzcentrum
2006. november 16. 10:00

A Rossman-lánc közreműködésével lebonyolított augusztusi kedvezményes jegyértékesítési akciót akár sikerként is elkönyvelhetné a MÁV, ha csak az értékesített darabszámot vennénk alapul, az érem másik oldala azonban már korántsem ilyen fényes!

161 drogériában 799 forintért volt megvásárolható a vonatjegy, melyből egyetlen hónap alatt a tervezett harmincezer négyszerese fogyott - írja a Népszabadság. Az akciót kitervelő szakemberek könnyen lehet, hogy elismerés helyett fegyelmit kapnak, az ügyben ugyanis belső vizsgálat indult.

A nagy kérdés persze az, milyen mérleggel is zárta az akciós időszakot az állami cég! Könnyű persze fagyit árulni 20 fillérért, aztán kiplakátolni, hogy mennyivel több fogyott a vártnál, gazdaságilag racionálisan felépített akciót kivitelezni azonban már jóval nehezebb. Ez utóbbi az a műfaj, amivel a vasúttársaságnál meg sem próbálkoztak (talán jobb is...), pénzügyi és jogi előkészületek ugyanis a lap információi szerint nem előzték meg az akciót, sőt az akcióról a cég menedzsmentje nem is tárgyalt!

A Rossmann állítólag 710 forintért vásárolta meg a MÁV-tól a 799 Ft-os akciós jegyeket, melyekkel kapcsolatban további probléma, hogy azokra a vonatokra is fel lehetett használni őket, melyekkel egyébként nem volt kihasználtságbeli probléma. A 799 Ft-os jegyekkel akár Debrecen és Szombathely között is lehetett utazni, ahol a hivatalos díjszabás 3,700 Ft, a vasúttársaság így összességében szépet bukhatott az akción...

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem