Botrányos MÁV-akció! Az adófizetők pénzét szórják...

Pénzcentrum
2006. november 16. 10:00

A Rossman-lánc közreműködésével lebonyolított augusztusi kedvezményes jegyértékesítési akciót akár sikerként is elkönyvelhetné a MÁV, ha csak az értékesített darabszámot vennénk alapul, az érem másik oldala azonban már korántsem ilyen fényes!

161 drogériában 799 forintért volt megvásárolható a vonatjegy, melyből egyetlen hónap alatt a tervezett harmincezer négyszerese fogyott - írja a Népszabadság. Az akciót kitervelő szakemberek könnyen lehet, hogy elismerés helyett fegyelmit kapnak, az ügyben ugyanis belső vizsgálat indult.

A nagy kérdés persze az, milyen mérleggel is zárta az akciós időszakot az állami cég! Könnyű persze fagyit árulni 20 fillérért, aztán kiplakátolni, hogy mennyivel több fogyott a vártnál, gazdaságilag racionálisan felépített akciót kivitelezni azonban már jóval nehezebb. Ez utóbbi az a műfaj, amivel a vasúttársaságnál meg sem próbálkoztak (talán jobb is...), pénzügyi és jogi előkészületek ugyanis a lap információi szerint nem előzték meg az akciót, sőt az akcióról a cég menedzsmentje nem is tárgyalt!

A Rossmann állítólag 710 forintért vásárolta meg a MÁV-tól a 799 Ft-os akciós jegyeket, melyekkel kapcsolatban további probléma, hogy azokra a vonatokra is fel lehetett használni őket, melyekkel egyébként nem volt kihasználtságbeli probléma. A 799 Ft-os jegyekkel akár Debrecen és Szombathely között is lehetett utazni, ahol a hivatalos díjszabás 3,700 Ft, a vasúttársaság így összességében szépet bukhatott az akción...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?