Átvernek a vonatjeggyel? - Á dehogy, a MÁV megmagyarázza

Pénzcentrum
2006. augusztus 8. 08:30

Nemrégiben közzé tettük olvasónk egy levelét, amelyben a MÁV jegyvisszaváltási szokásait kritizálta. A hivatalos válasz sem váratott sokat magára, bár kérdés továbbra is kérdés maradt...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nemrégiben közzé tettük olvasónk egy levelét, amelyben a MÁV jegyvisszaváltási szokásait kritizálta. A hivatalos válasz sem váratott sokat magára, bár a kérdés továbbra is kérdés maradt...

A vitát kiváltó cikk:

 

Átverte a MÁV Olvasónkat? - Szégyenteljes leleplezés...

Íme a hivatalos válasz:

"A Pénzcentrum. hu internetes oldalon megjelent észrevétel kapcsán az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást adni Társaságunk álláspontjáról:

A vasúttársaság Személyszállítási Üzletszabályzatában foglaltaknak megfelelően, utasunk által is beidézett szabályozás vonatkozik az 50 kilométeres és annál kisebb távolságra váltott menetjegyek érvénytartamán belüli visszaváltására. Ebben az esetben a vasút menetjegyenként 200 Ft-os kezelési költséget számít fel.

Ezt a szabályt a visszaélések kiküszöbölésére határoztuk meg ilyen módon, tekintettel arra, hogy rövid utazási távolságon belül a menetjegyeket nem minden esetben áll módjában a jegyvizsgálónak ellenőrizni. Ebben az esetben a vasúti jegyek úgymond "kezeletlenek" maradhatnak, tehát a szolgáltatás igénybevétele ellenére a jegyek ára visszaigényelhetővé válik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amennyiben ez a szabály utasunknak kellemetlenséget okozott, úgy ezúton is szíves megértését és elnézését kérjük. Ugyanakkor tájékoztatásul közöljük, hogy ezen a szabályon a MÁV nem kíván változtatni.

Üdvözlettel:

MÁV ZRt. Személyszállítási Üzletág
Ügyfélszolgálat"

A vasúttársaság levele azonban továbbra sem ad választ arra a kérdésre, hogy a retúr jegy egy vagy két menetjegynek számít. Mert ennek a tisztázatlan kérdésnek köszönhetően nem kapta vissza a pénzét Olvasónk. És ez volt az a megoldhatatlan probléma, amivel a pénztáros és a telefonos ügyintéző sem tudott megbirkózni. Tehát továbbra is lehet próbálkozni!Legfeljebb fizetnünk kell a visszaváltásért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?