Rohamosan nő az internet bankinget alkalmazók száma

Pénzcentrum
2007. február 15. 15:44

2006 harmadik negyedévének végén több, mint 1,5 millió lakossági és közel 108 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél.  A megelőző egy év alatt a lakossági ügyfelek száma 65%-kal, a vállalati ügyfelek száma 40%-kal nőtt. 2006. szeptember 30-án kb. 100 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre alkalmas kártya) volt használatban, ez 65%-kal több, mint egy évvel korábban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mobilbank

Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2006. szeptember 30-án közel1,5 millió lakossági és közel 108 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 10,7%-kal, egy év alatt pedig 65%-kal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 5,7%-kal, 12 hónap alatt pedig 40%-kal nőtt.

A mobilbanki szolgáltatással rendelkező bankoknál az ilyen szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek aránya 24,1% volt a harmadik negyedév végén, míg a vállalati ügyfelek 17,9%-a használta a mobiltelefont banki szolgáltatások igénybevételére.

A bankok a mobilbanki ügyfelek igen dinamikus további emelkedésére számítanak a következő időszakban is. A várakozások szerint a lakossági mobilbanki ügyfelek száma 2007 első félévének végére - éves szinten közel 40%-kal növekedve - megközelítheti az 1,82 milliós darabszámot.

Webkártya

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az internetes kereskedelem fejlődését segíthetik azok a virtuális bankkártyák,
amelyek kizárólag interneten keresztüli vásárlások lebonyolítására használhatók.

Ezen úgynevezett webkártyák számának megadásával az online módon vásárló
ügyfél kiküszöböli a saját bankkártya-számmal való visszaélés lehetőségét, hiszen elkülönült kártyaszámot használ az internetes vásárlásokra. A webkártyán elérhető pénzösszeget a tulajdonos tetszése szerint tudja változtatni, és általában csak a vásárlás lebonyolítását megel_z_en helyez el pénzt a kártyán.

2006. szeptember 30-án kb. 99,8 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre
alkalmas kártya) volt használatban, ez 13%-kal több mint egy negyedévvel korábban és közel 65%-kal több mint egy évvel korábban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09