Rohamosan nő az internet bankinget alkalmazók száma

Pénzcentrum
2007. február 15. 15:44

2006 harmadik negyedévének végén több, mint 1,5 millió lakossági és közel 108 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél.  A megelőző egy év alatt a lakossági ügyfelek száma 65%-kal, a vállalati ügyfelek száma 40%-kal nőtt. 2006. szeptember 30-án kb. 100 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre alkalmas kártya) volt használatban, ez 65%-kal több, mint egy évvel korábban.

Mobilbank

Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2006. szeptember 30-án közel1,5 millió lakossági és közel 108 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 10,7%-kal, egy év alatt pedig 65%-kal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 5,7%-kal, 12 hónap alatt pedig 40%-kal nőtt.

A mobilbanki szolgáltatással rendelkező bankoknál az ilyen szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek aránya 24,1% volt a harmadik negyedév végén, míg a vállalati ügyfelek 17,9%-a használta a mobiltelefont banki szolgáltatások igénybevételére.

A bankok a mobilbanki ügyfelek igen dinamikus további emelkedésére számítanak a következő időszakban is. A várakozások szerint a lakossági mobilbanki ügyfelek száma 2007 első félévének végére - éves szinten közel 40%-kal növekedve - megközelítheti az 1,82 milliós darabszámot.

Webkártya

Az internetes kereskedelem fejlődését segíthetik azok a virtuális bankkártyák,
amelyek kizárólag interneten keresztüli vásárlások lebonyolítására használhatók.

Ezen úgynevezett webkártyák számának megadásával az online módon vásárló
ügyfél kiküszöböli a saját bankkártya-számmal való visszaélés lehetőségét, hiszen elkülönült kártyaszámot használ az internetes vásárlásokra. A webkártyán elérhető pénzösszeget a tulajdonos tetszése szerint tudja változtatni, és általában csak a vásárlás lebonyolítását megel_z_en helyez el pénzt a kártyán.

2006. szeptember 30-án kb. 99,8 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre
alkalmas kártya) volt használatban, ez 13%-kal több mint egy negyedévvel korábban és közel 65%-kal több mint egy évvel korábban.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?