11 °C Budapest

Támadás: veszélyben a világháló léte!

Pénzcentrum
2007. február 8. 06:50

A tavaly év-végi "hackerhajrá" során már-már immunissá váltunk az újabb támadások hírére. Azonban kedd hajnalban az elmúlt évek során tapasztalt legnagyobb méretű támadást intézték az internet alapját képező szerverek ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kedd hajnalban az internet csontvázának szerves részét alkotó három szerver ellen intéztek úgynevezett szolgáltatás leállítási támadást. Egyelőre nem érkeztek károkról hírek, ami a szakértők szerint az internet erős természetéről ad tanúbizonyságot.

A megtámadott szerverek a hálózat alapvető működését garantálják, ugyanis ezek felelősek a honlapok nevének IP-címmé konvertálásáért, melynek révén a különböző gépek megtalálják az egyes honlapokat. A három szervert egyébként különálló szervezetek üzemeltetik.

Paul Levins, az egyik szervezet vezető tisztségviselőjének elmondása szerint a támadás több órán át tartott, és világszerte több száz root szerver operátor együttműködésére volt szükség annak érdekében, hogy az átlagos felhasználók ne vegyenek észre semmit.

Graham Cluley, a Sophos biztonságtechnikai cég vezető tanácsadója ahhoz hasonlította a szolgáltatás leállítási támadást, mint amikor 14 kövér ember próbál egy liftbe préselődni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyelőre azt még nem lehet tudni, hogy "szimpla" bajkeverésről van szó, vagy netán a pénz áll a háttérben (zsarolás formájában). Egyes vélekedések szerint több zombi-gépet (ezeket a hackerek irányítják úgy, hogy tulajdonosuk erről mit sem sejt) is bevontak a támadásba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00