7 °C Budapest

Hackerek a kötelező-kampányban: megvan az első áldozat!

Pénzcentrum
2006. november 2. 15:26

2006. november 2-án, pontban nyolc órakor rosszindulatú DoS támadás érte a Netrisk.hu Kft szervereit. A DoS jellegű támadások egyetlen célja a szerver elérhetetlenné tétele.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Netrisk.hu Kft és általában az online alkuszok ill. a biztosítók számára rendkívüli fontosságú a novemberi kötelező felelősségbiztosítás váltási időszak. Társaságunk már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy a KGFB 2007 kampányát - hasonlóan a piac többi szereplőjéhez - november 2-án indítja.

November 2-án hajnali három órakor szolgáltatásunk rendben elindult, már ekkor megtörténtek az első szerződéskötések. Majd reggel 8:00-kor szervereink rendkívüli terheltségét észleltük - áll a cég közleményben.

"Mivel marketingkampányunk ezzel egy időben indult, a forgalomnövekedést rövid ideig ennek tudtuk be, de miután a terheltség elérte a kritikus pontot, és szolgáltatásunk teljes mértékben megbénult, a szerverek naplófájljainak elemzésébe kezdtünk, melynek eredményeként egyértelműen és bizonyítható módon megállapítottuk, hogy a szervereket rosszindulatú támadás érte, melynek lényege, hogy rendkívül rövid idő alatt indított nagyszámú, hamis hálózati címről érkező kéréssel a támadó szolgáltatásunkat megbénítja, ellehetetleníti.

Társaságunk a mai napon ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz az illetékes hatóságoknál, egyben 1 millió forintot ajánlunk fel annak, aki használható információval segíti a támadó (vagy támadók) pontos azonosítását.

A támadás elhárításán jelenleg is dolgozunk, terveink szerint ennek eredményeként a holnapi naptól ismét üzemelhet szolgáltatásunk. Bízunk benne, hogy ügyfeleink megértéssel fogadják a kialakult helyzetet, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél hamarabb ismét zökkenőmentes szolgáltatást tudjunk nyújtani részükre, a már tőlünk öt éve megszokott változatlan, magas színvonalon.

Mindazonáltal mélyen elgondolkodtató, hogy kinek illetve kiknek állhat érdekében egy ilyen időpontra időzített támadás - a biztosítási piacon kialakult rendkívül éles verseny és az egymásnak feszülő érdekek milyen eszközök bevetésére ragadtathatják az egyes piaci szereplőket - mert azt mindannyian gondolhatjuk, hogy nem a cipő- és divatcikk kereskedők érdekeit sértheti a Netrisk.hu online alkuszi tevékenysége."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?