27 °C Budapest

Visszaéltek az amerikai vásárlók adataival

Pénzcentrum
2007. január 25. 16:00

Nemrég jelentette be néhány amerikai bank, hogy visszaéltek azon vásárlók adataival, akik bekerültek a TJX Cos. számítógépes rendszerébe. Ez a cég ugyanis az anyavállalata olyan amerikai áruházaknak, mint a Winners és HomeSense.

A massachusettsi Bankszövetség szerint egyelőre csak Floridában, Georgiában, Louisianában, Hong Kongban és Svédországban regisztráltak hitel- és betéti kártyákkal történő visszaéléseket. Mindez arra a hacker-támadásra vezethető vissza, amelyet tavaly december közepén fedeztek fel a TJX-nél.

A társaság becslései szerint azokhoz az adatokhoz férhettek jogosulatlanul hozzá a hackerek, amelyek a 2003-ban, illetve tavaly május és december között lezajlott hitelkártyás, illetve betéti kártyás tranzakciókat rögzítették. Az érintett kártyák száma egyelőre nem ismert, azonban Tania Freedman, a Visa Canada szóvivője szerint csak Massachusettsben több százezer kártyát érint az ügy.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?