12 °C Budapest

Filmet a szupermarkettől? - ez valami egészen más!

Pénzcentrum
2007. február 6. 16:00

Az amerikai digitális óriás, az Apple új vetélytársat kapott a Wal-Mart "személyében", amely végre a nagyközönség rendelkezésére bocsátotta a nála mindeddig csupán DVD-n megvásárolható filmek digitális változatát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az vezető kiskereskedelmi lánc online filmáruházának megjelenéséről szóló híreket óriási figyelem övezte, amely főként a vállalat offline jelenlétének köszönhető. A mai napon működésbe hozott "beta" verzión 3000 film és tv show elérésére nyílik lehetősége a látogatóknak, bár jelenleg még nem teljes az áruházzal kapcsolatban álló tv-csatornák listája.

A Wal-Mart által létrehozott értékesítési felület igazi érdekessége, hogy a jelenleg piacon lévő szolgáltatókkal szemben, az "áruházban" szinte az össze stúdió termékét megvásárolhatják majd az érdeklődők. Míg a két nagy versenytárs, az Apple és az Amazon igencsak hiányos termékpalettával rendelkezik, előbbi csupán a Paramount és a Walt Disney filmjeit kínálja megvételre, míg utóbbinál pontosan a Disney termékekhez nem tud hozzájutni a vevő.

Némileg hátrányt jelenhet, hogy az új áruházban csupán vásárolni lehet majd kölcsönözni nem, és a megvásárolt tartalmat csakis a számítógépen és a Microsoft Windows Media kompatibilis lejátszókon megjeleníthető, az Apple termékein nem. A DVD-re való írás tilalmának feloldását a vállalat ez év végéig szeretné megvalósítani, ígéretet azonban nem tehet rá, mivel abba a filmgyáraknak is bele kell egyeznie.

A filmgyárak együttműködése főként a Wal-Mart piacvezető szerepéből adódó erős alkupozíciójának köszönhető, egyik stúdió sem szeretné ugyanis összerúgni a port az offline értékesítés legnagyobb szereplőjével. Másrészt a stúdiók többsége igényelné a differenciált árazást, amelyhez azonban egyelőre csakis a kiskereskedelmi lánc jelent megfelelő partnert.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Wal-Mart megjelenése erősíteni fogja az árversenyt az egyébként még szűk piacon, amelyre a kiemelkedően magas érdeklődés folytán robbanásszerű növekedés várható. A cég a pozitív kilátások és a magas érdeklődés ellenére sem véli azonban úgy, hogy az online értékesítés negatív hatással lenne DVD-forgalmára, amely a cég szerint az egyre növekvő tárolókapacitás miatt még jó ideig a jelenlegi szinte marad.

A fejlődés gátját jól mutatja, hogy míg az elemzők 4 milliárd dolláros átlagos árbevételt várnak az internetes értékesítéstől, míg ez az érték a becslések szerint 27 milliárd dollárra rúg majd a következő öt esztendőben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20