1 °C Budapest

Nagy bukás a küszöbön? Néhány érdekesség...

Pénzcentrum
2007. január 17. 13:00

Érdekes véleményt jelentetett meg a napokban Avi Greengart, a Current Analysis elemzője az Apple bevezetés előtt álló termékéről, a mobiltelefont és az iPodot egyesítő iPhone-ról. A szakember nem vár kitörő sikert a készüléktől, az általa felvetett hibákat az alábbiakban összegezzük.

Az iPhone vitathatatlanul egyáltalán nem célozza meg az üzleti felhasználókat, hiszen nem engedélyezi az Office dokumentumok megnyitását és szerkesztését sem, ahogy a biztonságos levelezést sem támogatja.

Ezen felvetés ellen sokan azzal érvelnek, hogy a célcsoport itt egyértelműen a korai elfogadók szegmense, nem pedig a vállalati ügyfelek. Greengart azonban rávilágít arra, hogy számos tulajdonságot még ez a célcsoport is nehezen emészt majd meg. Ebbe a körbe tartozik, hogy nem lehet a készülékre alkalmazásokat feltölteni, az Apple álláspontja szerint ugyanis harmadik fél nem készíthet programot az iPhone-ra. Szintén hátrány lehet, hogy játékok sincsenek az új terméken.

Greengart a fentiek mellett kritizálja a készülék energiaellátását is, az iPhone akkumulátora ugyanis nem kivehető, holott ez ma már elvárás a kommunikációs eszközök piacán.

Szintén nem elhanyagolható faktor az ár, mely messze túl magas, 500 dollár környékén ugyanis 3-5 megapixeles fényképezős készülékek is kaphatók lesznek, míg az iPhone csak 2 megapixeles fényképezővel rendelkezik, mely ráadásul nem tud videót rögzíteni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?