12 °C Budapest

Nagy bukás a küszöbön? Néhány érdekesség...

Pénzcentrum
2007. január 17. 13:00

Érdekes véleményt jelentetett meg a napokban Avi Greengart, a Current Analysis elemzője az Apple bevezetés előtt álló termékéről, a mobiltelefont és az iPodot egyesítő iPhone-ról. A szakember nem vár kitörő sikert a készüléktől, az általa felvetett hibákat az alábbiakban összegezzük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az iPhone vitathatatlanul egyáltalán nem célozza meg az üzleti felhasználókat, hiszen nem engedélyezi az Office dokumentumok megnyitását és szerkesztését sem, ahogy a biztonságos levelezést sem támogatja.

Ezen felvetés ellen sokan azzal érvelnek, hogy a célcsoport itt egyértelműen a korai elfogadók szegmense, nem pedig a vállalati ügyfelek. Greengart azonban rávilágít arra, hogy számos tulajdonságot még ez a célcsoport is nehezen emészt majd meg. Ebbe a körbe tartozik, hogy nem lehet a készülékre alkalmazásokat feltölteni, az Apple álláspontja szerint ugyanis harmadik fél nem készíthet programot az iPhone-ra. Szintén hátrány lehet, hogy játékok sincsenek az új terméken.

Greengart a fentiek mellett kritizálja a készülék energiaellátását is, az iPhone akkumulátora ugyanis nem kivehető, holott ez ma már elvárás a kommunikációs eszközök piacán.

Szintén nem elhanyagolható faktor az ár, mely messze túl magas, 500 dollár környékén ugyanis 3-5 megapixeles fényképezős készülékek is kaphatók lesznek, míg az iPhone csak 2 megapixeles fényképezővel rendelkezik, mely ráadásul nem tud videót rögzíteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?