Konzolok háborúja - vajon ki lesz a nyertes?

Pénzcentrum
2007. január 23. 13:00

Előre biztosan nem lehet tudni, hogy ki fogja megnyerni a három vezető konzolgyártó háborúját, azonban Clyde Montevirgen, az S&P elemzője elárulta, mik a várakozásai.

Ki a nyertes?

Mielőtt abszolút nyertest hirdetne bárki is, fontos hogy meg kell különböztetni két versenyt, legalábbis Montevirgen szerint. Az értékesített egységek tekintetében egyértelműen a Microsoft Xbox 360-a a nyertes, hiszen 2006 végéig mintegy 10,4 millió darabot adtak el belőle. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az Xbox 360 2005 novemberében látta meg a napvilágot, így egy éves előnnyel rendelkezik a többi konzolhoz képest.

Egy másik versenyt is figyelembe kell venni, mégpedig azt, hogy az indítási háborút ki nyerte. Ebben a tekintetben az Xbox 360 a harmadik helyre szorul, mivel 2005 novemberétől 2005 végéig összesen 607 000 darabot értékesített. A pálmát a Nintendo Wii vitte el, mivel a forgalomba hozataltól, azaz 2006 novemberétől év végéig 1,1 millió egységet sikerült eladniuk. A második helyen így értelemszerűen a Sony PlayStation 3 áll, 687 000 értékesített egységgel.

Mitől lesz egy konzol piacvezető?

Montevirgen szerint egy konzol hosszú távon értelmezhető vezető pozíciójával kapcsolatban 5 dolgot érdemes mérlegelni. Az első a grafika. Amint a fejlesztők kiaknázzák a PS3-ban rejlő lehetőségeket, egyértelműen vezető pozícióba kerül a másik két konzolhoz képest.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Fontos maga a játékvezérlés. Az elemző szerint ebben a tekintetben a Nintendo lesz a nyertes, a mozgásérzékelő vezérlői miatt. Nem szabad megfeledkezni az internet-elérhetőségről. Eddig az Xbox 360-nál van a vezető szerep, az Xbox Live funkciója miatt. A negyedik tényező az, hogy milyen az egyes konzolokon játszható játékok kínálata. Jelenleg az Xbox 360 rendelkezik a legtöbb elérhető játékkal.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy mennyiért lehet megkapni a konzolt. Ebben a tekintetben a Nintendo Wii az első, hiszen feleannyiért lehet kapni, mint a PS3-at.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?