Konzolok háborúja - vajon ki lesz a nyertes?

Pénzcentrum
2007. január 23. 13:00

Előre biztosan nem lehet tudni, hogy ki fogja megnyerni a három vezető konzolgyártó háborúját, azonban Clyde Montevirgen, az S&P elemzője elárulta, mik a várakozásai.

Ki a nyertes?

Mielőtt abszolút nyertest hirdetne bárki is, fontos hogy meg kell különböztetni két versenyt, legalábbis Montevirgen szerint. Az értékesített egységek tekintetében egyértelműen a Microsoft Xbox 360-a a nyertes, hiszen 2006 végéig mintegy 10,4 millió darabot adtak el belőle. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az Xbox 360 2005 novemberében látta meg a napvilágot, így egy éves előnnyel rendelkezik a többi konzolhoz képest.

Egy másik versenyt is figyelembe kell venni, mégpedig azt, hogy az indítási háborút ki nyerte. Ebben a tekintetben az Xbox 360 a harmadik helyre szorul, mivel 2005 novemberétől 2005 végéig összesen 607 000 darabot értékesített. A pálmát a Nintendo Wii vitte el, mivel a forgalomba hozataltól, azaz 2006 novemberétől év végéig 1,1 millió egységet sikerült eladniuk. A második helyen így értelemszerűen a Sony PlayStation 3 áll, 687 000 értékesített egységgel.

Mitől lesz egy konzol piacvezető?

Montevirgen szerint egy konzol hosszú távon értelmezhető vezető pozíciójával kapcsolatban 5 dolgot érdemes mérlegelni. Az első a grafika. Amint a fejlesztők kiaknázzák a PS3-ban rejlő lehetőségeket, egyértelműen vezető pozícióba kerül a másik két konzolhoz képest.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fontos maga a játékvezérlés. Az elemző szerint ebben a tekintetben a Nintendo lesz a nyertes, a mozgásérzékelő vezérlői miatt. Nem szabad megfeledkezni az internet-elérhetőségről. Eddig az Xbox 360-nál van a vezető szerep, az Xbox Live funkciója miatt. A negyedik tényező az, hogy milyen az egyes konzolokon játszható játékok kínálata. Jelenleg az Xbox 360 rendelkezik a legtöbb elérhető játékkal.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy mennyiért lehet megkapni a konzolt. Ebben a tekintetben a Nintendo Wii az első, hiszen feleannyiért lehet kapni, mint a PS3-at.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?