Ismét perben a konzolgyártók - a levét úgyis...

Pénzcentrum
2007. január 12. 06:50

Az utóbbi hetek botrányai még el sem csitultak, ismét perrel fenyegeti a három legnagyobb játékkonzol gyártót, a Microsoftot, a Nintendot és a Sonyt egy texasi vállalkozás, a Fenner.

Az éppen aktuális felperes azzal vádolja a játékkonzol gyártókat, hogy azok az általa 2001-ben szabadalmaztatott kisfeszültségű joystick vezérlőport technológiáját az engedélye nélkül használták fel legújabb termékeik gyártásakor.

A Fenner kártérítést és tiltó határozatot követel a bíróságtól a digitális óriások termékeire nézve, amelyek állítólag szándékosan követték el a szabálysértést.

Bár ez már nem az első eset, hogy szabadalmazott technológia eltulajdonításával vádolják a játékkonzol gyártókat, a szakértők kételkednek abban, hogy a vád megállja majd a helyét, hiszen a Nintendo és a Sony is végzett saját fejlesztést ezen a területen.

A Sony egyébként jelenleg is perben áll az Immersonnal, amellyel a nagy vetélytársnak, a Microsoftnak sikerült 2003-ban peren kívüli egyezséget kötnie.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?