18 °C Budapest

A szomszéd netje mindig zöldebb... - vigyázat, már büntetik a wi-fi csapolását!

Pénzcentrum
2007. január 22. 16:00

Aki eddig bűntudat, és lelkiismeret-furdalás nélkül csapolta szomszédja nyitva felejtett, vagy rosszabb esetben feltört vezeték nélküli internet-hálózatát az jobb, ha ezentúl felhagy ezzel a szokással, legalábbis Szingapúrban már van miért aggódni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Múlt héten, egy 17 éves szingapúri tinédzser, Garyl Tan Jia Luo 18 hónapos feltételes börtönbüntetést kapott egy kerületi bíróságon, mivel illegális módon csatlakozott szomszédja vezeték nélküli internetes hálózatához.

Mindemellett 80 óra közmunkát is kiróttak a fiatalra. Tan egyébként súlyosabb büntetést is kaphatott volna, tettéért akár 3 év szabadságvesztést és 5 000 euró (mintegy 1,3 millió forint) pénzbüntetést is kiszabhattak volna.

A kerületi bíró, Bala Reddy indoklása szerint enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a fiatal már az internetes játékoktól függővé vált, ráadásul alig van néhány barátja. Reddy szerint a tinédzser fegyelmezett pszichiátriai és pszichológiai kezelésre szorul, így segíthetnek megszabadulni káros szenvedélyétől.

Tan egyébként az első szingapúri, akit elítéltek vezetékes internet-hálózat csapolásáért, azonban az on-line játékok népszerűségének köszönhetően valószínűleg nem is az utolsó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?