27 °C Budapest

Megoldások a gázáremelésre

Pénzcentrum
2006. július 26. 11:00

A szeptemberi gázáremelés miatt nemcsak a klímák, de a kazánok, cserépkályhák és kandallók iránt is megnőtt a kereslet a nyári hónapokban, mert sokan már most szeretnék bebiztosítani magukat a fagyos téli hónapok és a fűtéshez szükséges gáz magas ára ellen.

Az augusztusi gázáremelés és a szeptemberi áfa-növekedés miatt nemcsak a klímák, de a kazánok, cserépkályhák és kandallók iránt is megnőtt a kereslet a nyári hónapokban, mert sokan már most szeretnék bebiztosítani magukat a fagyos téli hónapok és a fűtéshez szükséges gáz magas ára ellen.

Mivel a gáz ára jelentős mértékben emelkedik, egyre inkább nő az érdeklődés és az igény az alternatív fűtési rendszerek és módszerek iránt. A hagyományos fűtést nem sok családban váltja fel a kályhák beszerelése, inkább csak kiegészítő berendezésként alkalmazzák majd - írja a Napi.

Ma már nemcsak esztétikai és lakásberendezési okok miatt vásárolják meg a cserépkályhákat, hanem egy komplett ház fűtését szeretnék megoldani ezzel a technológiával, és ha a központi rendszerrel összekötik a kályhák tűzterét, akkor nemcsak az egész lakás tartható melegen, de közel 30%-ot is spórolhatunk a gázfelhasználásból.

Sokan a nyílászárók cseréjével vagy jobb hőszigeteléssel kívánják kompenzálni az emelkedő gázárat. Létezik az előbbieken kívül olyan technológia is, amely 95%-os hatásfoknál is többet tud teljesíteni. Az úgynevezett hőszivattyús berendezéseknek- melyek igen népszerűek az Európai Unióban, azon belül is leginkább Svédországban- beüzemeltetése jelenleg Magyarországon még nagyon drága, körülbelül 2,5 millió forintba kerül, ellátja viszont nemcsak fűtéssel, de klímával és melegvízzel is a helységeket. Hazánkban nem elterjedt ez a módszer: mindössze körülbelül 1000 darab van beüzemelve.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?