0 °C Budapest

Megoldások a gázáremelésre

Pénzcentrum
2006. július 26. 11:00

A szeptemberi gázáremelés miatt nemcsak a klímák, de a kazánok, cserépkályhák és kandallók iránt is megnőtt a kereslet a nyári hónapokban, mert sokan már most szeretnék bebiztosítani magukat a fagyos téli hónapok és a fűtéshez szükséges gáz magas ára ellen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az augusztusi gázáremelés és a szeptemberi áfa-növekedés miatt nemcsak a klímák, de a kazánok, cserépkályhák és kandallók iránt is megnőtt a kereslet a nyári hónapokban, mert sokan már most szeretnék bebiztosítani magukat a fagyos téli hónapok és a fűtéshez szükséges gáz magas ára ellen.

Mivel a gáz ára jelentős mértékben emelkedik, egyre inkább nő az érdeklődés és az igény az alternatív fűtési rendszerek és módszerek iránt. A hagyományos fűtést nem sok családban váltja fel a kályhák beszerelése, inkább csak kiegészítő berendezésként alkalmazzák majd - írja a Napi.

Ma már nemcsak esztétikai és lakásberendezési okok miatt vásárolják meg a cserépkályhákat, hanem egy komplett ház fűtését szeretnék megoldani ezzel a technológiával, és ha a központi rendszerrel összekötik a kályhák tűzterét, akkor nemcsak az egész lakás tartható melegen, de közel 30%-ot is spórolhatunk a gázfelhasználásból.

Sokan a nyílászárók cseréjével vagy jobb hőszigeteléssel kívánják kompenzálni az emelkedő gázárat. Létezik az előbbieken kívül olyan technológia is, amely 95%-os hatásfoknál is többet tud teljesíteni. Az úgynevezett hőszivattyús berendezéseknek- melyek igen népszerűek az Európai Unióban, azon belül is leginkább Svédországban- beüzemeltetése jelenleg Magyarországon még nagyon drága, körülbelül 2,5 millió forintba kerül, ellátja viszont nemcsak fűtéssel, de klímával és melegvízzel is a helységeket. Hazánkban nem elterjedt ez a módszer: mindössze körülbelül 1000 darab van beüzemelve.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20