8 °C Budapest

Olcsó strandok luxuskivitelben

Pénzcentrum
2006. július 6. 16:00

A nagy melegben mindenki vízpart közelébe vágyakozik, így aki csak teheti strandon tölti az idejét. A következőkben egy táblázat segítségével szeretnénk megmutatni a strandok kínálta belépő díjakat, illetve kiegészíteni néhány szórakozási lehetőséggel is.



Ami elsőre figyelemfelkeltőnek számít az a révfülöpi (Veszprém megye) és a füzesgyarmati (Békés megye) alacsony árak. Elsőre biztosan azt gondolod, hogy ez bizonyára a minőségén is meglátszik. Ebben a két esetben ez nem így van ugyanis a révfülöpi Szigeti és a császtai strandok (áraik teljesen megegyeznek) könnyen megközelíthetőek (például a Szigeti strand 400 m-re van a vasútállomástól), különböző sportolási lehetőségeket kínál, mint például röplabda, vízisport ezeken kívül játszótér, csúszda és kiépített parkoló is vár.

A Füzesgyarmaton található Kastélypark Fürdő 2 hektáros területen épült ki, 699m2 vízfelülettel rendelkezik, továbbá találhatsz tanmedencét és gyermekmedencét is ebben a rendkívül gyönyörű környezetben.

A szolnoki és nyíregyházi fürdőárak is alacsonynak számítanak. A szolnoki Tiszaligeti Termálstrandon sportolni vágyók strand-röplabda, lábtenisz és kosárlabda között válogathatnak. A kisebbek számára játszótér áll rendelkezésre. Az idősebbekre is gondoltak, akik masszázzsal lazíthatják el tagjaikat, vagy pedikűrt vehetnek igénybe. Szaunázásra is lehetőség nyílik. A legkülönfélébb egész napos programokat szervezik, mint július derekán motoros találkozó, strandröplabda verseny vagy zenés rendezvények is lesznek.
Sóstón mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbb fürdési módot, ugyanis háromféle lehetőség közül választhat. A Fürdőház orvosi gyógyszolgáltatások igénybevételére ad lehetőséget. A Parkfürdőben látogatókat 7 különböző medence várja, a gyermekek pedig két medencében is lubickolhatnak. Szórakozási lehetőségek óriáscsúszda, teniszpálya, vízifoci, felfújható gumijáték, gyermekjátszótér stb. Élményfürdőben, amely egy fedett komplexum a prevenciós, relaxációs kezeléseket (aromaterápia, gyógynövény-terápia, wellness masszázs), lehet igénybe venni, továbbá van szauna, fitness és tortanterem.
A további helyeken az árak nagyvonalakban megegyeznek. A fővárosi strandok (Palatinus és a Csepeli) rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel várják a látogatókat 41 935 m2 illetve 75298 m2 parkosított területtel, a medencék száma pedig 4 és 11.

Csepeli strandmedence komfortfokozó élményberendezések mellett hárompályás csúszdával működik. 2003-ban átépült a gyermek- és a termálmedence alkalmazkodva ezzel a legkorszerűbb elvárásokhoz.

2002-ben a Palatinus strand medencéit korszerűsítették, vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. Az úszómedencét háromrészesre alakították át: úszó-, élmény- és strandmedencévé. Ezek közül az élménymedence nyakzuhannyal, pezsgőztetővel, sodrófolyosóval várja a fürdőlátogatókat.

A strandok közelében szálláshely minden esetben található.


 

 


A táblázathoz hozzá kell fűzni, hogy a gyermekjegyek és a kedvezményes (néhol diákjegy) esetében a korhatár nem mindig egyezik, de csupán kis eltérés tapasztalható. A gyermekdíjak sok helyen, azért 0 forintosak, mert 2, egyes helyeken 4 éves korig díjtalan a belépés és ettől a korhatártól számít a kedvezményes jegy, amely általában 18 éves korig (illetve a nyugdíjas jegyek is az esetek többségében megegyeznek ezzel az összeggel). A fővárosi strandbelépőknél a szekrényes árakat vettük figyelembe. A belépők minden esetben egész napra vonatkoznak. A családi belépő esetében 2 felnőtt és 2 gyermeket (6 és 16 évesek) vettünk figyelembe.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem