Gyurcsány a kormányprogramról

Pénzcentrum
2006. május 10. 13:10

A miniszterelnök internetes naplóját "lapozgatva" megtudhatjuk, hogy levágatták Totó kutya szőrét, tegnap ismét újrakezdte a futó edzéseit, miért nincs még kormányprogram és, hogy mit gondol a sajtón keresztüli üzengetésekről. Hát akkor, "húzzunk bele"!Gyurcsány Ferenc és családja nem akarta, hogy Totó kutya teljesen "elrasztásodjon" ezért olló alá tették a népszerű ebet és uszkárt fazoníroztattak belőle. Totót pszichésen nem viselte meg a nyírás, sőt...

A kormányfő arról is ír blogjában, hogy a gyerekeinek sportolni kell és ezzel ők is maximálisan tisztában vannak, még ha a lelkesedés nem is mindig töretlen. A sporttal kapcsolatban megemlíti, hogy ő is újrakezdte a futást, a visszarázódás nem ment nehezen mivel élvezi ha fut. A miniszterelnök egy titkot is megosztott az olvasókkal, mégpedig azt, hogy csakúgy mint most fia Tamás, Ő sem tündökölt labdarúgó tudásával annak idején.

A miniszterelnök a kormányprogramról és a sajtóról a következőképpen vélekedett: "Sokan kérdezik, hogy a kormány-programmal miért nem állunk elő. Programja az új kormánynak lehet. Közjogi értelemben most éppen a leköszönő, mandátumát lassan befejező kormány van hatalmon. Ez a kormány új programmal már nem állhat elő. Új kormány alakítására Magyarországon még senki nem kapott megbízást. Persze van sejtésünk, hogy ki kapja ezt a megbízást. Van sejtésünk, hogy milyen koalíció alakulhat, de nincs még új kormány. Ha a kormányalakítási megbízáshoz képest jó két héten belül van kormányprogram, akkor az egészen jó tempó. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok. Itt egy kormánynak kell bemutatni a programját, nem politikusoknak kell mindenfajta javaslattal előállni. Mit fog csinálni az új kormány? Ezt kell összerakni. Ez pedig elsősorban azt igényli, hogy az új kormány mögött lévő pártok és kulcsszerepet vállaló politikusok megállapodjanak.
Teljes tévedés azt gondolni, hogy megállapodni úgy lehet, hogy a sajtón keresztül üzengetünk egymásnak. Mint ahogy mindenfajta megállapodáshoz családi, baráti körben, vagy munkahelyen úgy lehet eljutni, hogy nyugodt egyeztetések vannak, ha lehetséges, akkor egyenes beszéd, nem pedig bonyolult üzengetések. Hát így van ez a politikai program esetében is. Egyeztetni, tárgyalni, vitatkozni. Dőreség lenne azt hinni, hogy a viták aszerint dőlnek el, hogy a sajtóban ki mit irat meg magáról. Aki azt gondolja, hogy a sajtón keresztüli üzengetések bármit is használnak, azt hiszem, nem érti, hogy egy programnak a sikere végső soron azon múlik, hogy a végrehajtásban kulcsszerepet vállalók kölcsönös belátással és kompromisszummal magukénak érzik-e ezt a programot. Nem az a kérdés, hogy a végén mit írunk le, mert hát a papír majdnem mindent elbír. Az a kérdés egymagában, hogy miben tudunk valóban megállapodni. Ehhez pedig az álláspontok okos, türelmes összevetése, méltányosság kell. Reform-blablával semmire nem megyünk. Nem osztunk kitüntetéseket, hogy ki a reform legnagyobb barátja. Kitüntetéseket majd négy év múlva lehet kapni, ha újra a választók elé megyünk. Addig pedig munka van.".
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem