13 °C Budapest

" Megbántam, amit tettem"

Pénzcentrum
2006. május 4. 15:00

Kulcsár Attila bűnösnek vallotta magát tegnap a Fővárosi Bíróság előtt, igaz, csak írásban ismerte el tettét. A brókerper elsőrendű vádlottját és 21 társát többmilliárdos sikkasztással, pénzmosással, orgazdasággal és okirat-hamisítással vádolja a Fővárosi Főügyészség.

Kulcsár megszólalása előtt Zarán Viktor ügyész mintegy két órán át ismertette a Fővárosi Főügyészség vádiratát, amely összefoglalja a bróker villámgyors karrierjét a K&H-nál. Részletezi, hogy a másodrendű vádlott, Kerék Csaba instrukciói alapján Kulcsár miként kezdte használni tudtuk nélkül az ügyfelek pénzét a Kerékkel közös befektetéseik megvalósítása érdekében, a bank és a brókercég belső ellenőrzési rendszereinek hiányosságait kihasználva.

Az ügyfelek, akik befektetésükre hamis igazolásokat kaptak - Kulcsár Attila ugyanis telefonon diktálta be az egyes ügyfelek épp aktuális egyenlegét munkatársainak, és az ő "bemondásai" alapján készültek az egyenlegkimutatások -, kevés kivételtől eltekintve nem tudtak arról, hogy a brókerüktől kapott pénz bűncselekményből származik.

A brókerper első tárgyalási napján a többmilliárdos sikkasztással vádolt bróker Varga Zoltán bíró azon kérdésére, hogy kíván-e vallomást tenni, írásos nyilatkozatot adott át, amelyben elismerte bűnösségét. Közölte ugyanakkor, hogy továbbra is fenntartja a nyomozás során tett vallomásait. Leszögezi, hogy azokban egyetlen tényt vagy eseményt nem ferdített el, nem zárta ki azonban annak a lehetőségét, hogy nem minden eseményre és körülményre emlékezett kellő pontossággal.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A brókerperben első fokon legkorábban 2007 közepén várható ítélet. Bírói kérdésre a 22 vádlott egyöntetűen úgy nyilatkozott: nem járul hozzá, hogy róla a tárgyalóteremben kép és hangfelvétel készüljön; így nyilatkozott az egykori médiaszemélyiség, Forró Tamás mellett Kerék Csaba is, aki egyébként éppen egy tévéstúdióból érkezett a tárgyalásra. A vádlottak közül Kulcsáron kívül még heten nyilatkoztak úgy, hogy nem kívánnak vallomást tenni a bíróság előtt, vagy ha el is mondják az álláspontjukat, a kérdésekre akkor sem válaszolnak. Az ő esetükben így a nyomozás alatt tett vallomásukat használja fel a bíróság.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?