32 °C Budapest

" Megbántam, amit tettem"

Pénzcentrum
2006. május 4. 15:00

Kulcsár Attila bűnösnek vallotta magát tegnap a Fővárosi Bíróság előtt, igaz, csak írásban ismerte el tettét. A brókerper elsőrendű vádlottját és 21 társát többmilliárdos sikkasztással, pénzmosással, orgazdasággal és okirat-hamisítással vádolja a Fővárosi Főügyészség.

Kulcsár megszólalása előtt Zarán Viktor ügyész mintegy két órán át ismertette a Fővárosi Főügyészség vádiratát, amely összefoglalja a bróker villámgyors karrierjét a K&H-nál. Részletezi, hogy a másodrendű vádlott, Kerék Csaba instrukciói alapján Kulcsár miként kezdte használni tudtuk nélkül az ügyfelek pénzét a Kerékkel közös befektetéseik megvalósítása érdekében, a bank és a brókercég belső ellenőrzési rendszereinek hiányosságait kihasználva.

Az ügyfelek, akik befektetésükre hamis igazolásokat kaptak - Kulcsár Attila ugyanis telefonon diktálta be az egyes ügyfelek épp aktuális egyenlegét munkatársainak, és az ő "bemondásai" alapján készültek az egyenlegkimutatások -, kevés kivételtől eltekintve nem tudtak arról, hogy a brókerüktől kapott pénz bűncselekményből származik.

A brókerper első tárgyalási napján a többmilliárdos sikkasztással vádolt bróker Varga Zoltán bíró azon kérdésére, hogy kíván-e vallomást tenni, írásos nyilatkozatot adott át, amelyben elismerte bűnösségét. Közölte ugyanakkor, hogy továbbra is fenntartja a nyomozás során tett vallomásait. Leszögezi, hogy azokban egyetlen tényt vagy eseményt nem ferdített el, nem zárta ki azonban annak a lehetőségét, hogy nem minden eseményre és körülményre emlékezett kellő pontossággal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A brókerperben első fokon legkorábban 2007 közepén várható ítélet. Bírói kérdésre a 22 vádlott egyöntetűen úgy nyilatkozott: nem járul hozzá, hogy róla a tárgyalóteremben kép és hangfelvétel készüljön; így nyilatkozott az egykori médiaszemélyiség, Forró Tamás mellett Kerék Csaba is, aki egyébként éppen egy tévéstúdióból érkezett a tárgyalásra. A vádlottak közül Kulcsáron kívül még heten nyilatkoztak úgy, hogy nem kívánnak vallomást tenni a bíróság előtt, vagy ha el is mondják az álláspontjukat, a kérdésekre akkor sem válaszolnak. Az ő esetükben így a nyomozás alatt tett vallomásukat használja fel a bíróság.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06