7 °C Budapest

200 ezer áldozat "a jó ügy érdekében"...

Pénzcentrum
2006. április 4. 05:55

Az internet leggyorsabban növekvő közösségi oldala, a MySpace.com meglehetősen kemény kihívással szembesült a közelmúltban, a fiatalok millióit vonzó ismerkedő site ugyanis a felnőttek "vadászterületévé" vált. A News Corp. által felvásárolt cég az oldal biztonságosabbá tétele érdekében 200 ezer profilt törölt adatbáziásból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az internet leggyorsabban növekvő közösségi oldala, a MySpace.com meglehetősen kemény kihívással szembesült a közelmúltban, a fiatalok millióit vonzó ismerkedő site ugyanis a felnőttek „vadászterületévé” vált. A News Corp. által felvásárolt cég az oldal biztonságosabbá tétele érdekében 200 ezer profilt törölt adatbáziásból.
A News Corp. internetes divíziójának vezetője elmondta, a törölt anyagok gyűlöletbeszédet és egyéb kockázatos elemeket tartalmaztak, melyek nem csak a MySpace-re, hanem az egész internetre jellemzőek.
A MySpace 66 millió felhasználóval rendelkezik és napi 250 ezer új tag regisztrál. Az eredmények a vezetés várakozásait is túlszárnyalták, a hirdetői oldal felé azonban bizonyítani kell, hogy a közösség mentes minden nem kívánatos jelenségtől, így a reklámok jó helyre kerülnek.
A site tehát csak úgy válhat üzletileg is sikeressé, ha le tudják törni a benne rejlő lehetőségek illegális célokra történő felhasználását.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?