21 °C Budapest

Se ajtó, se ablak

Pénzcentrum
2006. március 6. 11:00

Egyelőre úgy tűnik, a március 10-ére beharangozott Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP), avagy a nyílászárócsere-pályázat néhány banánhéjon elcsúszott, s vélhetően csak március végével jelenik meg - írja a Napi Gazdaság.

Egyelőre úgy tűnik, a március 10-ére beharangozott Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP), avagy a nyílászárócsere-pályázat néhány banánhéjon elcsúszott, s vélhetően csak március végével jelenik meg - írja a Napi Gazdaság.
A lap információi szerint mindezt két kisebb bekezdés okozza, a 2006-os költségvetésről szóló törvényben és az államháztartás rendjéről szóló 1999-es kormányrendeletben. Az előbbi szerint idén új fejlesztési célú pályázati felhívást közzétenni, illetőleg pályázati felhíváson kívüli egyedi fejlesztési támogatási döntést hozni csak kormányrendeletben meghatározott módon lehet, amely pedig egyelőre nem készült el. Az államháztartás rendjéről szóló kormányrendelet viszont előírja, hogy a pályázati felhívásokat lehetőleg egyidejűleg, a tárgyévben február 28-áig tegyék közzé – ez azonban nem jelenthet komoly problémát, hiszen ehhez a kormánynak csupán módosítania kell saját rendeletét. Lapunk megkeresésére a gazdasági tárcánál annyit közöltek, hogy a pályázatot legkésőbb március második felében kiírják.
Így vélhetően április elején adhatják be a lakosok a tendereket az 1,2 milliárd forintos keretösszegű pályázatra. Idén 800 millió forint jut az energiahatékonysági és 183 millió forint a megújuló energiaforrások felhasználását célzó tenderekre.

A magánszemélyek és társasházak pályázhatnak nyílászárócserére, utólagos hőszigetelésre vagy melegvíz- és fűtéskorszerűsítésre (NEP 2006/1), de a kiírás a megújuló energiaforrásokra fókuszál majd (NEP 2006/2). Ha egy magánszemély csak nyílászáró-korszerűsítésre pályázik, akkor legfeljebb 300 ezer, ha emellé még felveszi például az utólagos hőszigetelést, akkor már 600 ezer forint támogatást is kaphat, ám az összeg a teljes beruházás harmadánál nem lehet több. Társasházak esetében lakásonként 200 ezer forint lesz a nyílászárócsere támogatása, míg többprojektes részvétel esetén az összeg 400 ezer forintra emelkedhet. A panelben élők most kimaradnak a tenderekből, az Energiaközpont szerint mintegy 2600 pályázat várható az első, s 500 a második csoportban.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm