6 °C Budapest

Ismét itt a legnépszerűbb program - Rohanj ha pénzt akarsz!

Pénzcentrum
2006. február 21. 10:00

Március 10-től ismét lehet jelentkezni a korábbi évek egyik legsikeresebb lakossági pályázatának felújított változatára, a Nemzeti Energiatakarékossági Programra (NEP)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
- értesült a NAPI Gazdaság.
Az 1,2 milliárd forintos idei keretből 800 millió forint jut az energiahatékonysági és 183 millió forint a megújuló energiaforrások felhasználását célzó tenderekre. Az Energiaközpont Kht. által várhatóan a jövő héten meghirdetendő pályázatok két részből állnak majd. Az első részben magánszemélyek és társasházak pályázhatnak nyílászárócserére, utólagos hőszigetelésre vagy használati- melegvíz- és fűtés-korszerűsítésre (NEP 2006/1), míg a másodikban a megújuló energiaforrások felhasználása van a középpontban (NEP 2006/2). Ha egy magánszemély csak nyílászáró-korszerűsítésre pályázik, akkor legfeljebb 300 ezer, ha emellé még felveszi például az utólagos hőszigetelést, akkor legfeljebb 600 ezer forint támogatást kaphat, ám ez a teljes beruházás harmadánál nem lehet több.

Társasházak esetében lakásonként 200 ezer forint a nyílászárócsere támogatása, míg a többprojektes részvétel esetén ez az összeg 400 ezer forintra emelkedhet. (Itt is megmarad azonban a beruházás értékének egyharmados plafonja.) Rossz hír viszont a panelben élők számára, hogy ők most kimaradnak a tenderekből, ugyanis a kiírások csak hagyományos építésű ingatlanokra vonatkoznak. A megújuló erőforrások kiaknázására kizárólag magánszemélyek pályázhatnak: napkollektor esetében 300 ezer, míg más beruházásnál 500 ezer forintban maximálták a támogatást. Az Energiaközpont szerint mintegy 2600 pályázat várható az első, s 500 a második csoportban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG