2020. október 27. kedd Szabina

Ennyit keresett tavaly Pataky Attila: és akkor még sehol nem volt a COVID


Bár 177 milliós árbevételt generált 2019-ben, alig termelt nyereséget Pataky Attila cége. Az Edda-frontemben P. Management Kft.-je tavaly 15,7 milliót fordított a 4 alkalmazott bérére. Patakyék egy forint osztalékot sem vettek ki a vállalatból a friss beszámoló szerint.

177 millió forintos árbevétel mellett alig termelt nyereséget Pataky Attila cége: a P. Management Kft. 2019-ben csupán 3,6 millió forint adózás utáni eredményt könyvelhetett el. Egyébként az Edda-frontember vállalatának forgalma igencsak visszaesett 2018-hoz képest, ugyanis akkor ez 228 millió forint volt - két éve még 28,8 millió forint adózott eredményt termelt a P. Management.

A cégnek négy alkalmazottja van, 2019-ben személyi jellegű ráfordításokra 15,7 millió forint ment el. Ebből kiszámolható, hogy Pataky cége átlagban havi kb. 327 ezer forintot fizetett az alkalmazottaknak tavaly. 2018-ban ugyanennyi alkalmazottal működött a cég, akkor 17,6 millió forintot számoltak el bérekre, azaz átlagban havi 366 ezer forintot alkalmazottanként, tehát egy év alatt durván 30 ezer forinttal csökkentek a bérek.

Az adózott eredmény annak ellenére a második legalacsonyabb 2015 óta, hogy közben a P. Management árbevétele csak 2018-ban volt több ugyanebben az időszakban. Egyébként a társaság határozata alapján Patakyék tevaly egy forint osztalékot nem vettek ki a cégből, az adózott eredményt, hanem a teljes összeget áthelyezték az eredménytartalékba.

Már volt raktárkoncertjük is

Augusztusban jelentette be a kormány, hogy miután március óta nem lehetett koncerteket, fesztiválokat tartani Magyarországon, a könnyűzenei ipar megsegítésére raktárkoncerteket szerveznek 5,3 milliárd forintból. Az első előadások már szeptember 21-étől megtekinthetők voltak, ezt követően a tervek szerint egészen november végéig érkeznek majd folyamatosan az új koncertek.

Az Edda is részt vesz a programban, az elsők között vették fel az ő előadásukat. Nem tudni, mennyi pénzt kaptak az 5,3 milliárdos keretből, de az biztos, hogy egy raktárkoncert nemigen fedezheti a teljes koncertévadot. Úgyhogy a 2020-as év az Eddának, így Pataky cégének is nagy érvágás lesz vélhetően.

(Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs)

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó