17 °C Budapest

Címke: személyi jellegű ráfordítások (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. február 6. 17:32

Tőzsdére megy a magyar munkaerő-kölcsönző: nemzetközi növekedés a cél

Csütörtökön bevezették a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén jelentős pozíciójú Pensum Group Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájába. A magyar, német és osztrák piacon aktív vállalat árbevétele az elmúlt években dinamikusan növekedett, 2018-ban elérve a 2,2 milliárd forintot. A Pensum középtávon forrásbevonást tervez hazai és nemzetközi növekedési céljainak megvalósítása érdekében, melyhez szeretnék kihasználni a tőzsde nyújtotta lehetőségeket.

Pénzcentrum | 2012. július 11. 12:15

Nesze neked egyszerű adózás! Vért izzadhatnak a vállalkozások

Nemhogy egyszerűsítené, tovább bonyolítja a kormány az adórendszert a kedden az Országgyűlés elé terjesztett törvénymódosításokkal. Kiderült: az újfajta kisvállalkozói adók és kedvezmények a jelenleg is meglévők mellé lépnének be, úgyhogy vért izzadnak majd a vállalkozások, mire kiszámolják, mi éri meg nekik a legjobban.

Pénzcentrum | 2012. április 13. 14:38

Mentőöv a béremeléshez: megjelent a kompenzációs pályázat

Közzétette honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez nyújtható támogatásról szóló pályázatot. Nem kérhetnek állami támogatást a legnehezebb helyzetben lévő vállalkozások, amelyek esetében nincs esély arra, hogy a saját erejükből megállítsák veszteségeik halmozódását.

Pénzcentrum | 2011. május 7. 14:02

Tarthatják a markukat a kisvállalkozók

Amennyiben megfelelnek a feltételeknek, akár ingatlanvásárlásra és felújításra is nyerhetnek hitellel kombinált vissza nem térítendő támogatást a mikrovállalkozások az Új Széchényi Terv vállalkozásfejlesztési programjának pályázatán. Akár veszteséges, munkavállalót nem foglalkoztató cégek és egyéni vállalkozók is jelentkezhetnek.

Pénzcentrum | 2011. március 16. 19:02

Százmilliók a magyar cégeknek - csak tartsák meg a dolgozókat

A 2011. évi vállalkozásfejlesztést célzó pályázati kiírások egy része a korábbi népszerű technológiafejlesztési pályázatok folytatását jelenti, de megjelentek új elemek is, mint például a mikrohitellel kombinált támogatások. Szűkült a pályázatokhoz igénybe vehető előleg lehetősége és csökkent a támogatásintenzitás nagysága.

Pénzcentrum | 2011. január 17. 13:02

Elstartolt az Új Széchenyi Terv: így ne bukd be a pályázatodat

2011. március 1-től adhatóak be az első, kis- és középvállalkozásokat érintő pályázatok az Új Széchenyi Terv keretében. A régóta várt új, 2011-2013 közötti Európai Uniós pályázatok több, mint fele ebben az évben lesz elérhető, 2012-2013-ban már fokozatosan szűkülnek a lehetőségek. A vállalkozások támogatását biztosítani hivatott pályázati kiírások legtöbbje a KKV körnek szól és elsősorban vidéki régiókban megvalósuló projektekkel lehet pályázni. A pályázóknak érdemes a lehető leghamarabb elkezdeni a felkészülést, hogy a várható pályázati dömping ellenére sikerrel pályázzanak.

Világgazdaság | 2010. április 15. 09:17

Nehéz a bankoknál állást találni

A válság hatása nem csak a hitellehetőségek beszűkülésén érződik, hanem a kereskedelmi bankok által kínált állásajánlatok lecsökkenésén is. A nagyobb hitelintézetek ugyanis számottevően csökkentették személyi jellegű költségeiket a néhány évvel ezelőtti szintekhez képest.

Pénzcentrum | 2008. december 2. 16:15

2009-évi adótörvény-változások: egyszerűsítések és szigorítások

A 2009-es adó- és számviteli törvény-változások számos ponton egyszerűsítik a vállalkozásokra és magánszemélyekre vonatkozó előírásokat. Az egyszerűsítéssel együtt ugyanakkor szigorítás is jár, amelynek egyik legfőbb célja a feketegazdaság visszaszorítása. Az Országgyűlés által elfogadott jövő évi adó- és számviteli törvényváltozások részleteit a Deloitte szakértői ismertették.

Pénzcentrum | 2008. november 19. 08:30

Bérstop az APEH-dolgozóknak is

Az idei évinél valamivel kevesebb támogatáshoz jut majd a költségvetésből a jövő év során az APEH. Ehhez jön azonban a saját bevétel, amely a tervek szerint 25 millió forinttal haladja majd meg az ideit.

Pénzcentrum | 2004. február 13. 08:00

Édász - egyelőre még tőzsdén zárult a félév

2%-os árbevétel növekedés mellett üzemi szinten 15%-os csökkenésről, a pénzügyi és rendkívüli ráfordítások visszaesésének köszönhetően azonban adózás előtti és adózott eredmény tekintetében jelentős bővülésről számolt be az Édász a második félévben. A társaság tavaly 14.1%-kal kevesebb villamos energiát értékesített, mint az azt megelőző évben, a teljesítménydíjas fogyasztás 24.1%-os

Pénzcentrum | 2004. február 13. 07:10

OTP: Volt már jobb is... - az alacsony eredmény okai (7)

Az OTP Bank 2003. évi negyedik negyedéves eredménye kissé elmaradt a már korábban lehűtött várakozásoktól is. Az általunk számított 14.8 mrd Ft-os konszenzusos várakozás átlagát ugyan néhány irreálisan magasnak tűnő becslés húzta fel, de őket leszámítva is az általunk megkérdezett elemzők többsége kissé magasabb eredményre számított. Az MSZSZ (Magyar Számviteli Szabványok) szerinti OTP 4.

Pénzcentrum | 2004. február 12. 09:26

Nincs mese: egyszerűen nem megy az ingatlanosoknak

25 perccel ezelőtt azt hittük, hogy a magyar ingatlanpiac változásai csak a Domust sújtják. Most már kristály tiszta, hogy ingatlan hasznosítási vonalon sem "fenékig tejfel". A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. adózott eredménye 50%-kal esett vissza. Mindez annak köszönhető, hogy megugrottak a karbantartási és egyéb üzemeltetési költségek, miközben a bérleti díjak csak stagnáltak