senior patioent doctor hospital old lady health

Súlyos milliárdokat zsebelt be ez a magánegészségügyi szolgáltató: ide került a betegek pénze

2024. május 30. 10:53

Megduplázta bevételét és jelentősen bővítette hálózatát a magyar tulajdonosi hátterű TritonLife csoport tavaly - közölte a magánegészségügyi szolgáltató. Tájékoztatásuk szerint csaknem 35 milliárd forint nettó árbevételt ért el a csoport 2023-ban az egy évvel korábbi 17,5 milliárd forint után. A TritonLife a többi között három diagnosztikai központtal és egy új magánkórházzal bővült tavaly, emellett a cégcsoporthoz került 22 dialízisközpont, Miskolc legnagyobb járóbeteg-ellátója és az Istenhegyi Magánklinika is.

A különböző szakterületeken végzett műtétek száma 12 ezerre nőtt a 2022-es 9600-ról, és félmillió orvos-beteg találkozót bonyolítottak az előző évi 400 ezer után. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2500-ra emelkedett a 2022-es 1200-hoz képest - ismertették. Idén már 10 városban van jelen a TritonLife, több mint 70 szakterületen nyújtva komplex szolgáltatást a betegellátásban - írta közleményében a cégcsoport.

Haraszti Péter, a TritonLife csoport alapító-vezérigazgatója úgy fogalmazott: az erőteljes terjeszkedés és a beruházások eredményeképpen a TritonLife mára a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató, amely a legkomplexebb szolgáltatást nyújtja az országban, lefedi a teljes betegutat a laboratóriumi diagnosztikától a műtéti utókezelésig. Kiemelte, hogy a magánszolgáltatók között egyedülálló módon a TritonLife az államilag akkreditált szakorvosképzésben is részt vesz gyakorlati helyszínként több fontos szakterületen. Fejlesztésekre tavaly több 5,3 milliárd forintot fordított a magánegészségügyi szolgáltató.

Haraszti Péter jelezte azt is, hogy a megduplázott árbevétel mellett a felvásárolt 22 dialízisközpontot tömörítő Fresenius MC vesztesége miatt a csoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) a 2022-es 1,23 milliárd forintról félmilliárd forintra csökkent. A vezérigazgató szerint azok a cégek működhetnek eredményesen, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak és országos lefedettségük is erős. Ennek érdekében tavaly több akvizícióval, stratégiai partnerségi megállapodással, fejlesztéssel, beruházással erősítette pozícióját a TritonLife. Hozzátette, hogy továbbra is a kereslet növekedésére számítanak, ugyanakkor érzékelik, hogy a szélesedő vevői kör árérzékenyebb a korábbinál. A jobb ár-érték alapú szolgáltatásokra nem alacsonyabb minőséggel, hanem költséghatékonyabb működéssel és innovatív megoldásokkal reagálnak - közölte.

Fábián Lajos, a TritonLife csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke egyebek mellett hangsúlyozta: több százmillió forintos beruházással hozták létre az ország egyetlen emelt szintű (PIC II) koraszülött intenzív osztályát. A közleményben ismertette, hogy az észak-balatoni régió első, speciális vizsgálatokra is felkészített képalkotó nagydiagnosztikai központja Veszprémben évente 20 ezer vizsgálat elkészítésére készül, tehermentesítve az állami egészségügyet. Miskolci hálózatuk az ország legkomplexebb szolgáltatást nyújtó, integrált magánegészségügyi ellátórendszere az alapító-elnök szerint, ahol a teljes betegút végig követhető.

A több mint egymilliárd forintos beruházással elindított TritonLabs központi laboratóriuma már több mint 60 egészségügyi szolgáltatóval, illetve vérvételi hellyel szerződött a TritonLife csoport 21 ellátóhelye mellett. Hosszú távon évente akár tízmillió teszt elvégzésére is lehetőség nyílik, és az új laboratóriumi hálózatnak köszönhetően már olyan különleges tesztek is elvégezhetők Magyarországon, amelyekhez eddig a legnagyobb szolgáltatók is külföldi laborokba küldtek mintákat - emelte ki Fábián Lajos.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Portfolio vélemény

A Portfolio szerint "nagyon úgy tűnik a TritonLife Csoport 2023-as számai alapján, hogy a legnagyobb hazai magánklinikák rangsorának élén helycsere történt tavaly. 2022-ben az árbevétel alapján a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltató a Medicover volt a maga 22 milliárd forint feletti összegével. Bár a Medicover 2023-as számait még nem ismerjük, ha csak nem nőtt 57%-ot meghaladó mértékben tavaly az árbevétele, akkor lecsúszott a dobogó második fokára és az elsőséget átvette a TrifonLife Csoport a maga 35 milliárd forintos árbevételével. A TrifonLife az elmúlt évek stabil növekedésének köszönhetően fokozatosan javította relatív pozícióját a legnagyobb szolgáltatók versenyében: 2020-ban a 4. helyen volt, 2021-ben lépett fel a dobogóra, majd 2022-ben lett a 2. helyre és 2023-ban feltehetően még egyet lépett előre."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem