Berlin, Germany - march 2019: McDonalds and McCafe fastfood restaurant inside train stration (Berlin Hauptbahnhof).

Óriási bejelentést tett a McDonald's: rengeteg éttermet érint, ez komoly változás lesz

2024. április 5. 13:44

A McDonald's visszavásárolja üzleteit izraeli franchise partnerétől, hogy helyreállítsa hírnevét és újra elérje értékesítési céljait a Közel-Keleten.

A McDonald's bejelentette, hogy visszavásárolja izraeli üzleteit - írja a BBC. A döntés azután született, hogy a vállalatot bojkottálni kezdték az Izrael és a Hamász közötti konfliktus miatt, mivel a gyorsétteremlánc helyi franchise partnere, az Alonyal, ingyen osztott ételt izraeli katonáknak.

A bojkottot több muszlim többségű ország is támogatta, köztük Kuvait, Malajzia és Pakisztán. A tiltakozások globális szintre is kiterjedtek, ami jelentős hatást gyakorolt a McDonald's teljesítményére világszerte, különösen Franciaországban, Indonéziában és Malajziában.

Chris Kempczinski a McDonald's vezérigazgatója szerint a negatív visszhang hátterében a "félretájékoztatás" állt, ez vezetett ahhoz, hogy a cég nem tudta elérni negyedéves értékesítési célját. Hangsúlyozta, partnerük akciója a gyorsétteremlánc felsővezetésétől függetlenül történt, hiszen mindenhol - beleértve a muszlim országokat is - helyi tulajdonosok képviselik a márkát. Amíg azonban tart a konfliktus, addig nem várható jelentős javulás ezeken a piacokon.

Ugyanakkor a McDonald's reméli, hogy az izraeli üzletág visszaszerzésével sikerül helyreállítania hírnevét a Közel-Keleten, és újra teljesítheti értékesítési célkitűzéseit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tervek szerint összesen 225 étterem kerülne vissza a McDonald's kezelésébe, amelyek összesen 5000 munkavállalót foglalkoztatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem