7 °C Budapest
Hungarian currency: Forint banknotes and coins (500 Forint, 1000 Forint, 50 Forint, 20 Forint, 10 Forint, etc.)

Hamarosan indul az új szuperbank: így áll most az egyesülés, kijöttek a részletek

2022. december 9. 21:02

December 9-én az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, emellett az MKB Bank közgyűlése döntött az MKB tőkéjének megemeléséről is. Ennek értelmében 2023. május 1-jén egyesül a bankcsoport két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank, és május 1. után MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. Az így létrejövő nagybank Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz, közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2,3 millió ügyféllel és számos területen piacvezető pozícióval. A fúzió következő lépésének megvalósításához szükséges felügyeleti engedélyeztetés folyamatban van.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Magyar Bankholding. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett MKB Bank Nyrt., valamint a Takarékbank Zrt. közgyűlései jóváhagyták a tagbankok egyesítésére vonatkozó döntési javaslatokat. Az MKB Bank Nyrt. közgyűlése döntést hozott az MKB tőkéjének 23 milliárd forintot meghaladó megemeléséről is, amelynek értelmében december 9-ével közel 322 milliárd forintra nő a hitelintézet alaptőkéje, további stabilitást biztosítva ezzel a bank tulajdonosai és ügyfelei számára - írja közleményében a szuperbank.

Májusban indulnak

A Magyar Bankholding tervei szerint 2023. május 1-én megvalósul az MKB Bank és a Takarékbank egyesülése, amelynek során az MKB Bankba olvad be a Takarékbank. A hitelintézet jövő májusi csatlakozásával lezárul a magyar bankszektorban történelmi jelentőségű, a régióban is egyedülálló fúziós folyamata. A Magyar Bankholding a Takarékbank csatlakozásáig a belső működést harmonizálja, emellett folyamatosan zajlik a munka a banki informatikai rendszerek fejlesztésén és egyesítésén.

A bankcsoport tagjainak összeolvadásával olyan integrált univerzális bank jön létre, amely a lakossági és a vállalati ügyfelek számára is átfogó termékskálát kínál. Közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszegével Magyarország második legnagyobb bankja lesz, amely mintegy 2,3 millió ügyféllel rendelkezik, valamint piacvezető pozíciót tölt be több szegmensben.

Büszkén mondhatjuk, hogy az egyesülés továbbra is a terveknek megfelelően, sikeresen halad előre. A Budapest Bank és az MKB tavaszi fúziója óta elért eredmények jól mutatják, hogy számos szinergiahatást hatékonyan tudtunk érvényesíteni. A Takarékbankkal való egyesülést követően az új bank stabil, magyar tulajdonú pénzügyi intézményként – a meglévő szakértelmen felül – még egységesebb termékportfóliót, még modernebb fiókhálózatot kínál a hazai lakosság és vállalatok részére

– mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Új márkanév lesz

2023 májusától MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal működik tovább az egyesült MKB Bank és a Takarékbank. Innentől fogva első körben a nagyobb, zászlóshajó fiókok újulnak meg, ezt követően fokozatos lesz a fiókok átmárkázása. Májustól a teljes bankkártya portfolió és az online felületek is megújulnak az új arculat alatt. Az új márka bevezetését reklámkampány mellett markáns társadalmi felelősségvállalási és szponzorációs programok is támogatják.

A Magyar Bankholding kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat és az átmárkázás lépései a Takarékbank és az MKB Bank ügyfelei számára zökkenőmentesen, minél gördülékenyebben történjenek. A fúziós folyamat végső lépése a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában valósul meg, az ezzel kapcsolatos felügyeleti eljárás jelenleg is folyamatban van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm