Hungary, Currency, Hungarian Culture, Forint, Close-up

Komoly NAV-razzia indul Magyarországon: mutatjuk, hol csapnak le az ellenőrök

2022. január 17. 15:45

Országszerte lehet NAV-ellenőrzésekre számítani a 3. héten is. Mutatjuk, kiket és hol ellenőriznek a revizorok.

Kiderült, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 3. héten.

A NAV aloldala szerint az adóhivatal Baranya megyei munkatársai január 17. és 23. között

 • szerdán Sásdon, Vásárosdombón, Magyarszéken és Oroszlón a vendéglátóhelyeken,
 • csütörtökön Dunaszekcsőn, a Kossuth Lajos utcai kereskedőknél,
 • pénteken pedig Pécsett, a világítástechnikai szaküzletekben ellenőriznek.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 17-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban a megyei vendéglátóhelyeken, éttermekben, gyorséttermekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága január 17. és 21. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • január 17. (hétfő) Bátonyterenyei járás,
 • január 18. (kedd) Salgótarjáni járás,
 • január 19. (szerda) Rétsági járás,
 • január 20. (csütörtök) Balassagyarmati járás,
 • január 21. (péntek) Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 3. héten az év végi leltárak meglétét ellenőrzi, emellett a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint az építőiparban a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 17. és 21. között az élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 17. - Tolna
 • január 18. - Bonyhád
 • január 19. - Szekszárd
 • január 20. - Dombóvár
 • január 21. - Paks

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?