0 °C Budapest
Young bearded man sitting on desk in his home office and working on laptop. cimlapi

Békíthetetlen ellentét feszül a magyar dolgozók és munkáltatók között: mi lesz így a home office sorsa?

2021. november 16. 19:03

Kénytelenek voltak átalakítani a működésüket egy országos felmérésében részt vevő vállalkozások Magyarországon. Kétharmaduk számára minimális kihívást jelentett átállni az otthoni munkavégzésre. A rugalmasság felértékelődött és a mindennapi működés része lett.

Minden harmadik vállalkozásra gyakorolt negatív hatást a pandémia – derült ki az Epson 11 megyére kiterjedő országos felméréséből. A 75 százalékban 50 fő alatti kisvállalkozást képviselő válaszadók 19 százaléka nyilatkozott ugyanakkor úgy, hogy valamilyen pozitív eredményt is hozott számukra a járvány. Bár az elmúlt másfél évben 61 százalékuk működése változott meg a pandémia miatt, több mint kétharmaduk (68%) számára kis mértékű vagy semmilyen kihívást nem okozott az otthoni munkavégzésre való átállás.

Mivel a COVID-19 továbbra is megkerülhetetlen része az életünknek, egyre nagyobb teret hódít a hibrid munkavégzés. Ennek bevezetése azonban nem egyszerű: míg a munkavállalók többsége ragaszkodik a pandémia alatt megtapasztalt rugalmas keretekhez,

a tartós home office aláássa a motivációjukat és a teljesítményüket - áll a közleményben.

A világjárvány hatásaira reagálva a felmérésben megkérdezettek több mint 50 százaléka tervez változtatást a céges működésben. Legtöbbjük a munkavégzés módját alakítaná át: minden ötödik szavaz az agilis munkavégzésre, 19 százalékuk pedig a hibrid megoldásra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felértékelődött rugalmasság a mindennapi működés része lett

– véli Dobos Csaba, az Epson Magyarország Környezetbarát irodai megoldások menedzsere. Azzal párhuzamosan, ahogy az irodák korábbi munkahely jellegét fokozatosan alakítják át a közösségépítő és -erősítő funkciók, az otthonoknak munkavégzési helyként kell helytállniuk. „Mindez a felhatalmazó vezetői hozzáállás és a bizalomra építő vállalati kultúra mellett professzionális otthoni felszerelést is igényel" – teszi hozzá a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?