24 °C Budapest
A nagyoknak nem tartott sokáig: már most brutális nyereséget termelnek újra a leggazdagabbak

A nagyoknak nem tartott sokáig: már most brutális nyereséget termelnek újra a leggazdagabbak

2021. augusztus 23. 15:32

A globálisan idén fizetendő osztalék összege nagyjából eléri majd a pandénia előtti szintet - véli a Janus Henderson brit alapkezelő.

A cég számításai szerint globálisan 1390 milliárd dollár osztalékot fizetnek majd világszerte, ami megközelíti a pandénia előtti évben, 2019-ben kifizetett 1430 milliárd dollárt. Az alapkezelő szakértői szerint az osztalék nagysága a következő egy évben érheti majd el a 2019. évi szintet. 

A koronavírus-járvány miatt tavaly jelentősen alacsonyabb mértékű, 1260 milliárd dollár osztalékot fizettek világszerte. A cég szakértői szerint az teszi lehetővé a tavalyinál nagyobb idei osztalékot, hogy a vállalatok képesek voltak alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatt kialakult új helyzethez, miközben jelentős segítséget kaptak a kormányoktól és komoly hiteleket a bankoktól.

Az alapkezelő jelentésének összeállítói szerint a bányaipar, amely amúgy is az egyik legtöbb osztalékot fizető ágazat, az átlagosnál nagyobb mértékben növelheti idén az osztalékot, tekintettel a nyersanyagárak jelentős emelkedésére, ami érezhetően növeli a cégek nyereségességét. A Janus Henderson a világ mintegy 1200 legnagyobb piaci tőkeértékű vállalatának osztalékfizetését követi és készít globális előrejelzést 2009 óta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?