Hatalmas bukóban Gerendai Károly: kérdéses a Costes újranyitása?

Hatalmas bukóban Gerendai Károly: kérdéses a Costes újranyitása?

2021. február 21. 10:52

Éttermein 200 milliót, fesztiválos érdekeltségein pedig majdnem másfél milliárd forintot bukott Gerendai Károly a járvány miatt. Az üzletember arról beszélt, a Ráday utcai Costes étterem nincs valami jó helyzetben, a Costes Downtown azonban készen áll a nyitásra.

Interjút adott a Dining Guide magazinnak Gerendai Károly. A meglehetősen lemondó hangulatú üzletember elmondta: reménykedik, hogy már csak két hónapig tartanak a lezárások, de már most évtizedek alatt felépített családi egzisztenciák válnak semmivé, éppen a reménykedés miatt - de bizakodásra ad okot, hogy már oltják az embereket.

Kijelentette: nemzetstratégiai kérdés, hogy a válság után kinyithassanak a Michelin-csillagos éttermek, Magyarország a turisztikai vonzerejét fogja elveszíteni a gasztroturisták szemében a luxuséttermek nélkül. Ami a saját éttermeiket illeti, a Costes Downtown készen áll a nyitásra,

de a Ráday utcai Costes étterem már nincs ennyire jó helyzetben.

Beadtak egy pályázati kérelmet, hátha belátják a döntéshozók, hogy szükség lesz a fine dining éttermekre - tette hozzá Gerendai Károly. Elmondta azt is, hogy a Digó pizzéria nincs akkora bajban, Budán is beüzemeltek egy kemencét, így több helyre tudnak kiszállítani.

Tavaly március óta csak a vendéglátóhelyeink 200 millió forint körüli veszteséget könyvelhettek el, és ekkor még nem is beszéltünk a többi cégem ennél is nagyobb bajairól. Például, ha a fesztiválokat szervező érdekeltségeimet nézzük, ott 1,45 milliárd forint lett a tavalyi veszteség, és még idén sem látjuk, hogy lesz-e egyáltalán bármi bevételünk

- összegezte az üzletember, akinek emiatt hitelt kellett felvennie. Gerendai attól tart, hogy a kormány úgy van "a kiéhezett vendégek első, rohamszerű megjelenésével a vendéglátóhelyeken, hogy itt már dől a lé, megoldódott a probléma", de szerinte azok a vendéglátóhelyek különösen nagy bajba kerülhetnek, amelyeknek nincs szabadtéri teraszuk, és a fine dining helyek is nehezen térnek magukhoz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22