29 °C Budapest
Itt az IKEA bejelentése: új gigaberuházást hoznak Magyarországra

Itt az IKEA bejelentése: új gigaberuházást hoznak Magyarországra

2021. január 28. 10:06

Az IKEA stabil üzleti teljesítménnyel tudhatja maga mögött a példa nélküli 2020-as évet, és nagyszabású tervekkel lép 2021-be - hangzott el a vállalat január 28-i sajtóeseményén, ahol többek között kiderült, a vásárlók számára további három új Átvételi pont létesítésére kerül majd sor Közép-, Délnyugat- és Kelet- Magyarországon. Illetve az, hogy a budapesti soroksári áruház az IKEA nemzetközi kísérleti projektjekének helyszíne lesz.

Nem volt könnyű ez az év, tulajdonképpen semmi ehhez foghatót nem tapasztaltunk ezidáig. Az összes nehézség ellenére nagyon büszke vagyok minden munkatársunkra és hálásan köszönöm vásárlóinknak, hogy mellettünk álltak a 2020-as év folyamán

- mondta el a sajtóeseményen Mounia El Hilali, az IKEA regionális kereskedelmi vezetője, aki hozzátette "a koronavírus járvány és a társadalmi távolságtartás érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban az online vásárlások javára, amelynek következtében e-kereskedelmünk az előző évhez képest megduplázódott. Új kiszállítási és átvételi lehetőségeket vezettünk be, hogy vásárlóink egyszerűbben juthassanak hozzá a megvásárolt IKEA termékekhez."

A sajtóeseményen fény derült arra, hogy a vállalat az elkövetkező három év során 21 milliárd forintos beruházást tervez annak érdekében, hogy vevői számára megkönnyítse a vásárlást. Ennek keretében sor kerül az online megrendelések feldolgozását optimalizáló logisztikai és megrendelés-teljesítési műveletek fejlesztésére, illetve a vásárlók számára további három új Átvételi pont létesítésére Közép-, Délnyugat- és Kelet- Magyarországon. A beruházás

jelentős részben a soroksári IKEA áruház átalakítására és felújítására fókuszál,

amely az IKEA nemzetközi kísérleti projektjeként a vásárlói élmény újradefiniálását célozza. Ezzel kapcsolatban a sajtóeseményen Lubomír Zákopčan, a soroksári IKEA áruház vezetője elmondta,

vásárlóink igényei és elvárásai az elmúlt 5-10-20 évhez képest nagymértékben megváltoztak. Az egyszerű online vásárlás lehetőségét keresik, miközben továbbra is szívesen látogatnak el áruházainkba, ahol már digitális - és virtuális - támogatással kiegészítve szeretnék az IKEA termékeit és megoldásait megismerni és szakértelmét igénybe venni. A kényelmes, de ugyanakkor fenntartható vásárlást preferálják, és továbbra is előszeretettel fogyasztják friss és ízletes ételeinket.

A vállalat terve az, hogy az elkövetkezendő 12 hónapban az IKEA újraformálja a jövőbeli vásárlói élményt a soroksári áruházba történő belépés pillanatától kezdve a termékkínálat bemutatásán és az önkiszolgáló részlegen a lapos csomagolású termékek kiválasztásán keresztül a pénztártól való távozásig.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A soroksári áruház átalakítását követően az újonnan megszerzett tudást és tapasztalatokat globálisan hasznosítjuk, és további áruházainkba adaptáljuk, így a soroksári áruház az IKEA kiskereskedelmének jövőjét formáló nemzetközi példává válik

- mondta el a tervekkel kapcsolatban Federica Barberis, az IKEA regionális értékesítési vezetője (magyar-cseh-szlovák régió).

Fenntarthatóság

A sajtótájékoztatón a regionális üzletfejlesztési és -szervezési vezető, Eva Mala Beluska elmondta, az IKEA egy új koncepciót vezet be, és Fenntarthatósági Pont (Circular Hub) néven olyan helyszínt alakít ki az áruházakban, ahol az újrahasznosítás és a másodkézből származó, kedvező áron kínált bútorok korábbinál is szélesebb választékával szeretne még több vásárlót elérni. Emellett eszközöket és pótalkatrészeket biztosít a vásárlók számára, valamint megosztja velük azokat az ismereteket és ötleteket, melyek segítségével bútoraik életciklusát még hosszabbá tehetik. A Circular Hub-ok 2021 folyamán nyílnak meg a magyarországi áruházakban.

(Címlapkép - MTVA/Bizományosi: Róka László)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?