9 °C Budapest

Itt az IKEA bejelentése: új gigaberuházást hoznak Magyarországra

2021. január 28. 10:06

Az IKEA stabil üzleti teljesítménnyel tudhatja maga mögött a példa nélküli 2020-as évet, és nagyszabású tervekkel lép 2021-be - hangzott el a vállalat január 28-i sajtóeseményén, ahol többek között kiderült, a vásárlók számára további három új Átvételi pont létesítésére kerül majd sor Közép-, Délnyugat- és Kelet- Magyarországon. Illetve az, hogy a budapesti soroksári áruház az IKEA nemzetközi kísérleti projektjekének helyszíne lesz.

Nem volt könnyű ez az év, tulajdonképpen semmi ehhez foghatót nem tapasztaltunk ezidáig. Az összes nehézség ellenére nagyon büszke vagyok minden munkatársunkra és hálásan köszönöm vásárlóinknak, hogy mellettünk álltak a 2020-as év folyamán

- mondta el a sajtóeseményen Mounia El Hilali, az IKEA regionális kereskedelmi vezetője, aki hozzátette "a koronavírus járvány és a társadalmi távolságtartás érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban az online vásárlások javára, amelynek következtében e-kereskedelmünk az előző évhez képest megduplázódott. Új kiszállítási és átvételi lehetőségeket vezettünk be, hogy vásárlóink egyszerűbben juthassanak hozzá a megvásárolt IKEA termékekhez."

A sajtóeseményen fény derült arra, hogy a vállalat az elkövetkező három év során 21 milliárd forintos beruházást tervez annak érdekében, hogy vevői számára megkönnyítse a vásárlást. Ennek keretében sor kerül az online megrendelések feldolgozását optimalizáló logisztikai és megrendelés-teljesítési műveletek fejlesztésére, illetve a vásárlók számára további három új Átvételi pont létesítésére Közép-, Délnyugat- és Kelet- Magyarországon. A beruházás

jelentős részben a soroksári IKEA áruház átalakítására és felújítására fókuszál,

amely az IKEA nemzetközi kísérleti projektjeként a vásárlói élmény újradefiniálását célozza. Ezzel kapcsolatban a sajtóeseményen Lubomír Zákopčan, a soroksári IKEA áruház vezetője elmondta,

vásárlóink igényei és elvárásai az elmúlt 5-10-20 évhez képest nagymértékben megváltoztak. Az egyszerű online vásárlás lehetőségét keresik, miközben továbbra is szívesen látogatnak el áruházainkba, ahol már digitális - és virtuális - támogatással kiegészítve szeretnék az IKEA termékeit és megoldásait megismerni és szakértelmét igénybe venni. A kényelmes, de ugyanakkor fenntartható vásárlást preferálják, és továbbra is előszeretettel fogyasztják friss és ízletes ételeinket.

A vállalat terve az, hogy az elkövetkezendő 12 hónapban az IKEA újraformálja a jövőbeli vásárlói élményt a soroksári áruházba történő belépés pillanatától kezdve a termékkínálat bemutatásán és az önkiszolgáló részlegen a lapos csomagolású termékek kiválasztásán keresztül a pénztártól való távozásig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A soroksári áruház átalakítását követően az újonnan megszerzett tudást és tapasztalatokat globálisan hasznosítjuk, és további áruházainkba adaptáljuk, így a soroksári áruház az IKEA kiskereskedelmének jövőjét formáló nemzetközi példává válik

- mondta el a tervekkel kapcsolatban Federica Barberis, az IKEA regionális értékesítési vezetője (magyar-cseh-szlovák régió).

Fenntarthatóság

A sajtótájékoztatón a regionális üzletfejlesztési és -szervezési vezető, Eva Mala Beluska elmondta, az IKEA egy új koncepciót vezet be, és Fenntarthatósági Pont (Circular Hub) néven olyan helyszínt alakít ki az áruházakban, ahol az újrahasznosítás és a másodkézből származó, kedvező áron kínált bútorok korábbinál is szélesebb választékával szeretne még több vásárlót elérni. Emellett eszközöket és pótalkatrészeket biztosít a vásárlók számára, valamint megosztja velük azokat az ismereteket és ötleteket, melyek segítségével bútoraik életciklusát még hosszabbá tehetik. A Circular Hub-ok 2021 folyamán nyílnak meg a magyarországi áruházakban.

(Címlapkép - MTVA/Bizományosi: Róka László)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem