6 °C Budapest
A sertéspestis betett Csányi Sándor vágóhídjának is: több milliárd a veszteség

A sertéspestis betett Csányi Sándor vágóhídjának is: több milliárd a veszteség

2020. június 8. 09:27

Tavaly 5 milliárd veszteséget termelt a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó vágóhíd. Tavaly a bérek és az energiaköltségek jelentős, 10 százalékot meghaladó mértékű növekedésével is szembesülniük kellett.

Már harmadik éve veszteséges Csányi Sándor mohácsi vágóhídja, az MCS Vágóhíd Zrt - írja a 24.hu. A lap összegzése szerint a 23,5 milliárd forintból megépült sertésvágóhíd több mint 10 milliárd forint veszteséget termelt 2017-es elindítása óta, tavaly 5 milliárd forint mínuszt hozott össze. A kötelezettségei majdnem ugyanennyivel nőttek a cégnek, ami már 34 milliárd forint.

Ráadásul az 5 milliárdos veszteséget úgy hozta össze a vállalat, hogy a bevételei 15 milliárd forinttal nőttek az egy évvel korábbihoz képest és több mint 63 milliárd forint forgalma volt.

Éder Tamás, a Bonafarm-csoport igazgatója beszélt a lapnak a nehézségekről. Elmondása szerint a sertéspestis és az élősertés drágulása érintette negatívan a magyar vágóhidakat. Emellett tavaly a bérek és az energiaköltségek jelentős, 10 százalékot meghaladó mértékű növekedésével is szembesülniük kellett.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?